Έφυγε από τη ζωή στα 65 του ο θρύλος της ροκ μουσικής, Eddie Van Halen- Πάλευε 20 χρόνια με τον καρκίνο (φωτό- βίντεο)

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών...

Ένας θρύλος της ροκ μουσικής και ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Eddie Van Halen, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Το δυσάρεστο νέο έκανε γνωστό ο γιος του, ο οποίος έγραψε στο twitter «Δεν το πιστεύω ότι πρέπει να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά ο πατέρας μου, Edward Lodewijk Van Halen, έχασε τη μακρά και επίπονη "μάχη" του με τον καρκίνο... Ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ. Κάθε στιγμή που μοιράστηκα μαζί του, πάνω στη σκηνή, αλλά και εκτός αυτής ήταν ένα δώρο. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη και δεν νομίζω ότι θα συνέλθω ποτέ απολύτως από αυτή την απώλεια. Σε αγαπώ τόσο πολύ, μπαμπά». 

Ο Eddie Van Halen δημιούργησε το 1972 μαζί με τον αδελφό του ντράμερ, Alex Van Halen, τον μπασίστα Mark Stone και τον τραγουδιστή David Lee Roth, το συγκρότημα Van Halen, του οποίου ήταν βασικός κιθαρίστας. 

Έγινε διάσημος για τα σόλο του και επηρέασε μια ολόκληρη γενιά κιθαριστών, ενώ το 2012 ψηφίστηκε ως νούμερο 1 σε δημοσκόπηση που διοργάνωσε το περιοδικό Guitar World για τους «100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών». 

Να σημειωθεί, δε, πως ο Van Halen βρισκόταν πίσω από το θρυλικό πια σόλο της κιθάρας στο τραγούδι του 1982 "Beat it" του Michael Jackson. 

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο της γλώσσας το 2000 και αναγκάστηκε να αφαιρέσει για τον λόγο αυτό το 1/3 της γλώσσας του. Οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως είχε ξεπεράσει τον καρκίνο δύο χρόνια αργότερα, ενώ ο ίδιος "κατηγόρησε" για τον καρκίνο του, τη συνήθειά του να βάζει στο στόμα του την πένα της κιθάρας του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 70’s Music (@backto.the70s) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eddie Van Halen (@eddievanhalen) on

«Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, τις οποίες πάντα έβαζα στο στόμα μου, ακριβώς στο σημείο της γλώσσας μου όπου εμφανίστηκε ο καρκίνος. Ωστόσο, κάπνιζα και έκανα ναρκωτικά, έκανα πολλά κι όμως οι πνεύμονές μου είναι καθαροί... Αυτή είναι δική μου θεωρία, οι γιατροί μου λένε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό...» είχε πει το 2015.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eddie Van Halen (@eddievanhalen) on

τελευταία πέντε χρόνια έδινε και πάλι "μάχη" με τον καρκίνο του λάρυγγα, καθώς και του πνεύμονα, ενώ, σύμφωνα με το TMZ, το τελευταίο διάστημα είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Legendary guitar and musical innovator Edward Van Halen. 1955-2020. Heaven will be electric tonight.

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on

O Lenny Kranitz τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία στα social media, αναφέροντας τρυφερά πως «θα υπάρχει "ηλεκτρισμός" στον Παράδεισο απόψε». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ