Ντίνα Νικολάου: Μας φτιάχνει πίτσα με πέστο ρόκας, θράψαλο & μπλε τυρί - Υπέροχος συνδυασμός

Έχετε δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό... 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πίτες καλαμποκιού για σουβλάκι

  • 1 θράψαλο 400-500 γρ. περίπου
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ολόκληρο
  • 200 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Καθαρίζω το θράψαλο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το βάζω σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το κρεμμύδι. Γεμίζω με νερό και βράζω για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το θράψαλο. Το αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και το αφήνω να στραγγίξει.

  • ΒΗΜΑ 2Βάζω στο μούλτι τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και το σκληρό τυρί και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.
  • ΒΗΜΑ 3Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τις πίτσες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και μοιράζω το πέστο ρόκας. Το απλώνω για να καλύψω όλη την επιφάνεια της πίτας. Σκορπίζω το θράψαλο, το μπλε τυρί, την μοτσαρέλα και την πιπεριά. Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το θράψαλο και να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ