Επεισόδια στην Καλαμάτα: Πέτρες & δακρυγόνα ανάμεσα σε Ρομά & ΜΑΤ μετά την κηδεία του 18χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά 64χρονου (φωτό-βίντεο)

Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ...

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στον κόμβο της Μεσσήνης μεταξύ Ρομά που επέστρεφαν από την κηδεία 18χρονου, με άνδρες των ΜΑΤ.

Ο 18χρονος Ρομά άφησε χθες την τελευταία του πνοή στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης από τα πυρά της καραμπίνας ενός 64χρονου, ο οποίος συνελήφθη.

Ο 64χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είδε τον 18χρονο να εισέρχεται στο σπίτι του κι επιχείρησε να κλέψει κι επειδή φοβήθηκε για την ζωή του τον πυροβόλησε για εκφοβισμό, όμως τα σκάγια τον πέτυχαν και τον έριξαν αιμόφυρτο στο έδαφος.

Μετά τον θάνατο του 18χρονου, πολλοί ήταν οι Ρομά που αντέδρασαν έντονα και η κατάσταση ήταν έκρυθμη στην περιοχή. 

Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στην κηδεία, ενώ οι είσοδοι της πόλης έκλεισαν από αστυνομικές δυνάμεις της πόλης που παρακολουθούσαν διακριτικά την τελετή, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr.

Ωστόσο, μετά την κηδεία, σύμφωνα με το messinialive.gr, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες αλλά και καπνογόνα και απάντησαν με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που στρεφόταν εναντίον τους.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμένη, με χαρακτηριστικό την επίθεση που έγινε στον κόμβο Πιπερίτσας σε απορριμματοφόρο του Δήμου Μεσσήνης.

Το όχημα δέχτηκε πέτρες από εξαγριωμένους Ρομά, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του, ευτυχώς, ωστόσο, δεν τραυματίστηκε κανένας από τους εργαζόμενους που επέβαιναν σε αυτό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ