Η συγκινητική στιγμή που ένας διάσημος πιανίστας έπαιξε στο πιάνο του ξανά χάρης σε βιονικά γάντια – Ο Γολγοθάς με την υγεία του (Φωτό & Βίντεο)

Η ωραιότερη ιστορία…

Ο βραζιλιάνος πιανίστας João Carlos Martins μπορεί να παίξει ξανά πιάνο μετά από 20 χρόνια, χάρη σε δύο βιονικά προσθετικά γάντια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Céu de Santo Amaro é uma canção belíssima que foi composta por Flávio Venturini e Johann Sebastian Bach e também ganhou a voz de Caetano Veloso, entre outras regravações, sendo uma das mais emocionantes, o dueto de Chitãozinho e Xororó e Caetano com a participação do Maestro João Carlos Martins. Essa canção transmite um amor belo e puro, trazendo paz. A canção foi trilha sonora da novela Cabocla, sendo tema de Zuca e Luís, personagens Vanessa Giacomo e Daniel de Oliveira. Composição: Flávio Venturini e Johann Sebastian Bach Voz: Caetano Veloso e Flávio Venturine Versão: Chitãozinho e Xororó, Caetano Veloso e Maestro João Carlos Martins #ceudesantoamaro #flavioventurini #johannsebastianbach #chitaozinhoexororo #joaocarlosmartins #trilhasonora #cabocla

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Hugo (@victor_saxp) στις

Ο ίδιος μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να κατασυγκινείται, ενώ παίζει...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haja coração! Quanta inspiração, meu Deus! Bach/Marcello #piano #transcrição #bach #alessandromarcello #maestrojoaocarlosmartins #emocaonovolumemaximo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη João Carlos Martins (@maestrojoaocarlosmartins) στις

Ο Martins θεωρούνταν ένας απίστευτα καταρτισμένος πιανίστας, αλλά το 1965 άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας όταν υπέστη νευρική βλάβη στο χέρι του μετά από τραυματισμό στο ποδόσφαιρο.

Τα προβλήματά του μάλιστα επιδεινώθηκαν όταν έπεσε θύμα ληστείας στη Βουλγαρία με τον δράστη να τον χτυπά στο κεφάλι με έναν μεταλλικό σωλήνα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βρέθηκε αντιμέτωπος και με μία εκφυλιστική ασθένεια, και όλα αυτά τα χρόνια έχει υποβληθεί σε 24 χειρουργικές επεμβάσεις.

Από το 2000 αποσύρθηκε από το πιάνο, καθώς μπορούσε να παίξει μόνο αργά με τους αντίχειρές του, και από τότε εργάζεται ως μαέστρος.

Ωστόσο, στα τέλη του 2019, ο σχεδιαστής και καινοτόμος Ubiratã Bizarro Costa δημιούργησε βιονικά γάντια για τον Martins. Τα γάντια χτυπούν τα δάχτυλά του προς τα πάνω αφού πιέζουν τα πλήκτρα. Και αν και τα νέα γάντια ήταν σίγουρα ένας λόγος για τον Martins για να γιορτάσει, χρειάστηκε λίγο χρόνο μέχρι να τα συνηθίσει.

 

Τα γάντια χρειάστηκαν κάποιο διάστημα μέχρι να ετοιμαστούν, και ο σχεδιαστής προχώρησε σε αρκετά μοντέλα που δεν λειτούργησαν. Εκείνος και ο Martins συνέχισαν να συνεργάζονται και πέρασαν μήνες δοκιμάζοντας πρωτότυπα πριν φτάσουν στην τελική έκδοση τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα γάντια κοστίζουν περίπου 125 δολάρια για να κατασκευαστούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ