Σπύρος Σούλης: Αποκτήστε τις πιο μαλακές πετσέτες μπάνιου αποφεύγοντας αυτά τα λάθη

Φροντίζετε να μην χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες ξανά και ξανά

Μπορεί να θέλετε να έχετε πάντα απαλές και μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου αλλά ο τρόπος που φέρεστε σε αυτές δεν είναι πάντα ο καλύτερος.

Αν θέλετε να τις διατηρείτε όπως όταν τις πρωτοπήρατε-αφράτες και μαλακές-τότε θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω λάθη που οι περισσότεροι κάνουν:

Τις αφήνετε να στεγνώσουν διπλωμένες Αν κάθε φορά μετά το μπάνιο διπλώνετε τις πετσέτες σας και τις αφήνετε να στεγνώσουν κρεμασμένες σε άγκιστρα στο μπάνιο σας, τότε δεν κάνετε καθόλου καλά. Η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Φροντίζετε να τις κρεμάτε ανοιχτές για να στεγνώνουν πολύ καλύτερα.

Δεν τις πλένετε όσο συχνά θα έπρεπε Γνωρίζετε ότι κανονικά πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας μετά από 3 χρήσεις; Μόνο με αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται τα εκατομμύρια νεκρά κύτταρα δέρματος (γιατί τόσα είναι) και γλιτώνετε από τη μυρωδιά της μούχλας. Σε ό,τι αφορά τις πετσέτες προσώπου, οι δερματολόγοι λένε πως πρέπει να πλένονται έπειτα από κάθε χρήση το οποίο αν και δύσκολο καλό θα είναι να το βάλετε στο πρόγραμμα.

Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό όταν τις πλένετε Όσο απορρυπαντικό κι αν βάλετε δεν πρόκειται οι πετσέτες σας να γίνουν πιο απαλές και αφράτες. Δεν έχει καμιά σχέση η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε με το πόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα. Βάλτε τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού για να μπορέσει να φύγει εντελώς στο ξέβγαλμα. Διαφορετικά μαζί με το απορρυπαντικό θα έχει μείνει και αρκετή βρωμιά στις πετσέτες σας.

 

Το παρακάνετε με το μαλακτικό Γεμίζοντας τη θήκη του πλυντηρίου σας με μαλακτικό δεν σημαίνει πως θα έχετε και καλύτερο αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση-όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο-είναι να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών σας ή να το κάνετε μια φορά το μήνα.

Δεν τις τινάζετε όσο πρέπει μετά το πλύσιμο Είναι πολύ σημαντικό να τινάζετε καλά τις πετσέτες σας μετά το πλύσιμό τους. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και να στεγνώνουν όντας αφράτες, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες πολύ συχνά Καλό είναι, αν έχετε μικρό αριθμό πετσετών, να πάρετε μερικές ακόμα έτσι ώστε να περνάει αρκετός καιρός μέχρι να έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε και πάλι τις ίδιες. Ιδανικό είναι να αφήνετε να περνάει μια-δύο εβδομάδες πριν χρησιμοποιήσετε και πάλι τις ίδιες πετσέτες έτσι ώστε να προλαβαίνουν και αυτές να «χαλαρώνουν» χωρίς να χρειάζονται συνεχώς πλύσιμο. Λιγότερο πλύσιμο ισοδυναμεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ