Δικάζεται η αναισθησιολόγος που πήγε μεθυσμένη να ξεγεννήσει έγκυο & πέθανε στα χέρια της (φωτό- βίντεο)

«Δέχομαι τις ευθύνες μου, όμως δεν μου αξίζει να πάω στη φυλακή» υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου η 53χρονη αναισθησιολόγος.

Η 28χρονη Xynthia Hawke βίωνε την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της, καθώς ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014, όταν η νεαρή Βρετανίδα εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει τον γιο της, όμως, δυστυχώς, αυτή ήταν η αρχή του τέλους για την άτυχη μητέρα.

 

 

Η 28χρονη υποβλήθηκε σε καισαρική με την αναισθησιολόγο Helga Wauters, η οποία έχει παραδεχθεί πως ήταν αλκοολική, να κατηγορείται πως τοποθέτησε τον αναπνευστικό σωλήνα στον οισοφάγο αντί για την τραχεία της, προκάλωντας καρδιακή ανακοπή στην άτυχη γυναίκα. 

 

 

Όλα συνέβησαν σε νοσοκομείο της Γαλλίας πριν 6 χρόνια, με την άτυχη Xynthia Hawke να πέφτει σε κώμα και να χάνει τη ζωή της 4 ημέρες, αφότου γέννησε τον γιο της, Isaac - o οποίος ήταν πολύ καλά στην υγεία του. 

Η 53χρονη Wauters ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και παραδέχτηκε πως είχε πιει βότκα, πριν πάει στην εργασία της στο νοσοκομείο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε πως δεν θεωρεί ότι της αξίζει να φυλακιστεί.

 

 

«Τα τελευταία 6 χρόνια ήταν μία κόλαση» είπε η αναισθησιολόγος στην απολογία της στο δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ συμπλήρωσε «Κουβαλώ τον θάνατο της Xynthia Hawke κάθε λεπτό... Δέχομαι τις ευθύνες μου, όμως δεν μου αξίζει να πάω στη φυλακή». 

 

 

«Η δουλειά μου ως γιατρού με κάνει υπεύθυνη για τις ζωές των ασθενών μου. Έγινα γιατρός για να σώζω ζωές, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως μια μέρα θα μπορούσα να κάνω κακό σε κάποιον» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε «Δεν θέλω να κάνω τον εαυτό μου να φανεί ως θύμα, αλλά με κατέλαβε αυτός ο εθισμός και ακόμη δεν μπορώ να τον ελέγξω παρά τις προσπάθειές μου».

Επίσης, ανέφερε πως θα μετανιώνει για όλη της τη ζωή για αυτό τον θάνατο.

 

 

Η 28χρονη μετέβη στο νοσοκομείο για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, με την αναισθησιολόγο να της κάνει επισκληρίδιο, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε καισαρική.

Η Wauters, που είχε εν τω μεταξύ φύγει από το νοσοκομείο και είχε πει βότκα και κόκκινο κρασί με φίλους της, κλήθηκε και πάλι, με τους συναδέλφους της να αναφέρει πως η ανάσα της μύριζε αλκοόλ.

 

 

Η ίδια υποστήριξε ότι είχε περίπου κατά «70% τον έλεγχο των κινήσεών της», αλλά «δεν ήταν μεθυσμένη». 

Επίσης, κατηγόρησε για ιατρικά λάθη τους συναδέλφους της που συμμετείχαν και εκείνοι στην επέμβαση, ενώ υποστήριξε πως ήταν χαλασμένος και ένας από τους αναπνευστήρες που υπήρχαν στην αίθουσα τοκετών. 

Η 53χρονη είναι αντιμέτωπη με 3 χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ύψους 77.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ