Κορωνοϊός- Κοτανίδου: Δεν είμαστε στο "κόκκινο", μπορούμε να ανταπεξέλθουμε & σε μεγαλύτερη πίεση- Πόσα είναι τα ελέυθερα κρεβάτια στις ΜΕΘ της Αττικής (βίντεο)

Τα μαθηματικά μοντέλα και η πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας... 

Η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας και στα κρούσματα κορωνοϊού που χρειάστηκε να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

«Στην Αττική έχουμε αρκετά ελεύθερα κρεβάτια... Είναι 30 με 32 αυτή τη στιγμή, αλλά αυτά τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς...» ανέφερε η ίδια, ενώ συμπλήρωσε «Τα πράγματα δεν είναι στατικά, είναι δυναμικά. Πρέπει να περιθάλψουμε και τον υπόλοιπο κόσμο που δεν έχει Covid-19...».

 

Η κ. Κοτανίδου τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο "κόκκινο" και πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και σε ακόμη μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπάρχει σήμερα.

Όσον αφορά τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που αναφέρουν ότι τον Δεκέμβριο θα έχουμε περί τα 2.000 κρούσματα την ημέρα, η κ. Κοτανίδου είπε «Καλύτερα να συζητάμε την πραγματικότητα, παρά να κάνουμε σχεδιασμούς και μοντέλα για μετά από δύο και τρεις μήνες...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ