Ξημερώματα θρίλερ για την Αθήνα από την ισχυρή καταιγίδα: Κεραυνοί, αστραπές πλημμύρες σε 125 σπίτια & καταστήματα (Φωτό & Βίντεο)

Καταστροφές από τη νεροποντή σε δήμους της Αττικής

Το μέτωπο των καταιγίδων, το οποίο, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κινήθηκε ανατολικά προκαλώντας μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, διασχίζει ήδη το Αιγαίο, όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους.

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.

Φωτογραφίες: kefaloniapress

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη. Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Περισσότερους από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πόσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Photo: corfunews

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Καταστροφές από τη νεροποντή σε δήμους της Αττικής

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πολλά προβλήματα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την κακοκαιρία με πτώσεις δέντρων #whether #athens

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKAI.gr (@skaigr) στις

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

 

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

 

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

 

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ