Κορωνοϊός- Βαλέριος Ασλανίδης: Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο αποκαλύπτει: Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, εκεί ήταν ένα ψυγείο, στους -32... (βίντεο)

Όσα είπε για την εμπειρία του ως εθελοντής που εμβολιάστηκε με το Sputnik 5... 

Ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο Βαλέριος Ασλανίδης, ο οποίος μένει μόνιμα στην Ανάπα της Μόσχας, μίλησε για την εμπειρία του στο Live News του Mega.

Ο ίδιος έκανε το πειραματικό εμβόλιο πριν από 4 ημέρες, αφού πρώτα του έκαναν εξετάσεις για να δουν αν είναι άρρωστος ή όχι, όπως αποκάλυψε. 

«Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, εκεί ήταν ένα ψυγείο. Το ψυγείο ήταν -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε αυτό το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου έκαναν το εμβόλιο» ανέφερε για την διαδικασία. 

 

 

Ο Βαλέριος Ασλανίδης είναι μόνιμος κάτοικος Μόσχας και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας, καθώς και δυο φορές ολυμπιονίκης στο τζούντο.

«Δε φοβήθηκα γιατί εγώ ξέρω ποιος έκανε. Αυτοί που έκαναν ξέρουν αυτή την κατάσταση και αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο αυτοί το έκαναν πριν 3-4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα μια χαρά είναι και τώρα αυτό το εμβόλιο το SPUTNIK 5 όπως το λένε πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα», ανέφερε. 

Μάλιστα, εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, ο κ. Ασλανίδης αναμένεται να λάβει σε περίπου δέκα ημέρες τη δεύτερη δόση του εμβολίου. «Κάνεις το πρώτο εμβόλιο και μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση, κοιτάζουν τα αντισώματα στο αίμα σου, τι έγινε και κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο και αυτό το δεύτερο εμβόλιο σε κρατάει ασφαλή περίπου δύο χρόνια και παραπάνω» τόνισε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ