Έρευνα δείχνει: Η χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου

Οι χορτοφάγοι έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου. 

Η εν εξέλιξη μελέτη η οποία ξεκίνησε το 2002 αναφέρει ότι οι χορτοφάγοι είχαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχεός εντέρου κατά 22% σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν κρέας (κατά 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο κόλον και 29% μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον πρωκτό).

Οι αποκλειστικοί χορτοφάγοι (vegans) είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου αναφέρει το logodiatrofis.

Οι χορτοφάγοι οι οποίοι καταναλώνουν γάλα και αυγά είχαν 18% μικρότερο κίνδυνο, οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν ψάρι είχαν 43% μικρότερο κίνδυνο και οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν περιστασιακά κρέας είχαν 8% μικρότερο κίνδυνο σύμφωνα με τη μελέτη Loma Linda University Health.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ