Γιατί τα κορίτσια καταναλώνουν περισσότερα γλυκά από τα αγόρια; Λιχούδες από μικρές γιατί... Δείτε!‏

Ανακαλύφθηκε πρόσφατα το γονίδιο εκείνο που συνδέεται με την παχυσαρκία και καθιστά το παγωτό και άλλες ζαχαρούχες τροφές νοστιμότερες για τα κορίτσια.

Ανακαλύφθηκε πρόσφατα το γονίδιο εκείνο που συνδέεται με την παχυσαρκία και καθιστά το παγωτό και άλλες ζαχαρούχες τροφές νοστιμότερες για τα κορίτσια.



Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο σημαίνει ότι ίσως να μην ευθυνόμαστε οι ίδιοι για τις λανθασμένες διατροφικές επιλογές μας, ενώ επιπλέον θα μπορούσε να δώσει εξήγηση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Καναδούς ερευνητές η παχυσαρκία οφείλεται στη γενετική προδιάθεση, το περιβαλλοντικό στρες και τη συναισθηματική ευεξία.

Το εναλλακτικό αυτό γονίδιο ρυθμίζει την παραγωγή της ορμόνης της ευχαρίστησης, της λεγόμενης ντοπαμίνης. Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό Appetite θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό βήμα για την πρόληψη και τη θεραπεία της πάθησης.



Διαβάστε στο infokids.gr την συνέχεια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ