Αποχαιρετάμε τον Κώστα Μπατή & συγκινούμαστε γι' αυτό τον όμορφο άνδρα με το χαμόγελο, την ευγένεια ψυχής & την άψογη συναδελφική συμπεριφορά (φωτό)

Συγκλονισμένοι οι φίλοι και οι συνάδελφοι του γνωστού δημοσιογράφου, που "έφυγε" στα 61 του χρόνια... 

Σοκ έχει προκαλέσει στον χώρο της δημοσιογραφίας η ξαφνική απώλεια του αθλητικογράφου Κώστα Μπατή, σε ηλικία 61 ετών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, πάντα χαμογελαστός και ευγενικός, υπόδειγμα ήθους και άψογης συναδελφικής συμπεριφοράς, όπως θυμούνται όσοι τον γνώρισαν, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. 

Ο Βασίλης Σκουντής ήταν ο πρώτος που έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, «Δυστυχώς είναι αλήθεια... Έφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο φίλος και συνάδερφος μας, Κώστας Μπατής. Πρώην διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Εσπέρου και επί σειρά ετών τηλεσχολιαστής και παρουσιαστής εκπομπών στο Mega, στον ANT1, στον ΣΚΑΙ. Καλό Παράδεισο να έχει...».

 

Το "κοντό σουτ" όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα... Δυστυχώς είναι αλήθεια... Εφυγε τη νύχτα από τη...

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Skountis στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

 

Καλό παράδεισο φίλε...

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Skountis στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

Ο Νίκος Ζέρβας έγραψε για εκείνον «Πόσο άδικο να φεύγουν άνθρωποι έτσι ξαφνικά. Ο Κώστας Μπατης ήταν πρότυπο για να κάνω αυτή την δουλειά στα παιδικά μου χρόνια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

 

«Ο Κώστας Μπατής, αθλητικός συντάκτης με πολύπλευρη δράση και σημαντικές επιδόσεις στην αθλητική δημοσιογραφία, "έφυγε"ξαφνικά χτες, σε ηλικία 61 ετών, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στους συναδέλφους και φίλους του στο χώρο της ενημέρωσης και του αθλητισμού.

Σημειώνεται η ενεργός συμμετοχή του, επί πολλά χρόνια, σε επίσημους αγώνες μπάσκετ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Εσπέρου. Ασχολήθηκε περισσότερο με το αθλητικό ρεπορτάζ σε πολλά ΜΜΕ και ήταν μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ. Διακρίθηκε για την ευγένεια, του ήθος και την επαγγελματική του πληρότητα. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους οικογένειά του...» έγραψε ο Παύλος Γερακάρης.

 

Ο Κώστας Μπατής, αθλητικός συντάκτης με πολύπλευρη δράση και σημαντικές επιδόσεις στην αθλητική δημοσιογραφία, "έφυγε"...

Δημοσιεύτηκε από Pavlos Gerakaris στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

Συγκλονισμένος από την απώλεια του Κώστα Μπατή και ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο οποίος έγραψε στο twitter «Καλή ξεκούραση μωρέ ψηλέ, γ@@@το...». 

 

 

Πολλοί ήταν οι συνάδελφοι του αείμνηστου αθλητικογράφου που θυμήθηκαν κοινές τους στιγμές από το παρελθόν, με αφορμή την τραγική απώλειά του... 

«Ερχόταν στον ΣΚΑΙ τα απογεύματα για να προετοιμάσουμε το αθλητικό δελτίο των βραδινών ειδήσεων που παρουσίαζε ο ίδιος. Συνήθως ήταν ήδη έτοιμα και τα βίντεο και τα «ον». Καθόμασταν μαζί για την τελική επιμέλεια στα κείμενα που θα εκφωνούσε και σχεδόν πάντα ήταν ΟΚ με όσα είχαν γράψει οι ρεπόρτερ και οι παραγωγοί. Εδινε την έγκριση με τη φράση-κλειδί «εντάξει, το... αγοράζω».
Αν με έχετε ακούσει να λέω αυτή την εξυπνάδα, να ξέρετε ότι από τον Κώστα την έχω... αγοράσει.
Ενας ωραίος τύπος που τον έζησα πολύ λιγότερο από όσο θα ήθελα. Κουράγιο στους ανθρώπους του...»
ήταν το μήνυμα του δημοσιογράφου Γιάννη Μπίλιου για τον Κώστα Μπατή. 

 

Ερχόταν στον ΣΚΑΙ τα απογεύματα για να προετοιμάσουμε το αθλητικό δελτίο των βραδινών ειδήσεων που παρουσίαζε ο ίδιος....

Δημοσιεύτηκε από Yiannis Bilios στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

«"Έφυγε" από κοντά μας ο Κώστας Μπατης, σε ηλικία 61 ετών και η είδηση έπεσε σαν κεραυνός πριν από λίγο. Ήταν μέλος της "χρυσής γενιάς" των γεννημένων το 1959 και έκανε αξιόλογη καριέρα με τον Έσπερο, τον Παναθηναϊκό, τον Μιλωνα και τις εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων.

Τον συνάντησα για τελευταία φορά, πριν πέντε χρόνια στο reunion που οργανώθηκε για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ Παίδων στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Ο Κώστας, ήταν βασικός παίκτης αυτής της ομάδας.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση θέλησε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία και άφησε το στίγμα του με την τηλεοπτική, κυρίως, διαδρομή του σε ΑΝΤ1 και ΜΕGA.

Συνεργαστήκαμε μαζί στην "Αθλητική Ηχώ", αλλά και σε διάφορα μπασκετικά έντυπα, περάσαμε ωραίες στιγμές σε ταξίδια (όπως αυτές το 1994 στο Μουντομπάσκετ του Τορόντο μαζί με Ηλία Δρυμώνα, και Ιάκωβο Φιλιππούση), στο πρωτάθλημα Τύπου και οι ιστορίες από τα χρόνια εκείνα, από δω και πέρα, θα μας θυμίζουν την έντονη παρουσία του.

Καλό ταξίδι Κώστα» έγραψε ο συνάδελφός του, Τάκης Ευσταθίου. 

 

"Έφυγε" από κοντά μας ο Κώστας Μπατης, σε ηλικία 61 ετών και η είδηση έπεσε σαν κεραυνός πριν από λίγο. Ήταν μέλος της "...

Δημοσιεύτηκε από Τάκης Ευσταθίου στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

«Προτίμησα να τον αποχαιρετήσω με αυτή τη φωτογραφία, γιατί εδώ χαμογελά... Τα τελευταία 15 χρόνια, δοκιμάσθηκε, ταλαιπωρήθηκε. Πολύ...» έγραψε για τον Κώστα Μπατή ο φίλος και συνεργάτης του, Νίκος Δελαγραμμάτικας.

«Γνωρισθήκαμε το 1979, όταν ως ταλαντούχος 20χρονος ήταν στην πρώτη ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και εγώ στην Αθλητική Ηχώ, όπου στη συνέχεια δουλέψαμε μαζί ενώ αργότερα συμπορευθήκαμε και στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ευγενής άνθρωπος και καλός συνάδελφος... Καλό ταξίδι ( στα 61...) Κώστα Μπατή, πικραμένε Αιγόκερε...» συμπλήρωσε.

 

Προτίμησα να τον αποχαιρετήσω με αυτή τη φωτογραφία, γιατί εδώ χαμογελά... Τα τελευταία 15 χρόνια, δοκιμάσθηκε,...

Δημοσιεύτηκε από Nikos Delagrammatikas στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

«Δεν θέλω και δεν μπορώ να το πιστέψω ρε φίλε... Θα μου λείψουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ από σένα. Η έμφυτη ταπεινότητα και ευγένεια σου, τα ταξίδια που κάναμε, οι συμβουλές που μου έδινες στις μεταδόσεις, η αγάπη που είχες για τα παιδάκια στο Δημητρειο, οι μπασκετικές ιστορίες που έλεγες παραστατικά και δεν μας έμενε άντερο, ο πόνος που καταπινες με τόση αξιοπρέπεια για τον τρόπο που σου φέρθηκε αυτός ο χωρος, η τεράστια αγωνία σου που έφτανε σε σημείο απόγνωσης για τα παιδιά σου που δεν είχες την ευκαιρία να χαίρεσαι, οι προσπάθειες που κατέβαλλες για να {βάλεις μυαλό} στον κυρ Γιάννη που δεν έλεγε να παρατήσει το τιμόνι σε αυτήν την ηλικία, τα μπινελικια που μου έριχνες κάθε φορά που με έπαιρνες τηλέφωνο...

Τουλάχιστον προτού μας αφήσεις τόσο πρόωρα πήρες μια μεγάλη χαρά και εκτός από την Άννα Κατερίνα που καμαρωνες τόσο πολύ ήρθες πιο κοντά και με τον Γιάννη, ο οποίος δυστυχώς δεν πρόλαβε να καταλάβει ποιος ήταν ο πατέρας που δεν έζησε όσο θα έπρεπε. Ένας ΑΝΤΡΑΣ με τα όλα του. Καλό ταξίδι αδελφέ, αισθάνομαι τυχερός που σε είχα στην ζωή μου ...» έγραψε ο καλός του φίλος, Φίλιππος Κουνέλης, αποχαιρετώντας τον, με βαθιά οδύνη. 

 

Δεν θέλω και δεν μπορώ να το πιστέψω ρε φίλε... Θα μου λείψουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ από σένα. Η έμφυτη ταπεινότητα και ευγένεια...

Δημοσιεύτηκε από Φιλιππος Κουνελης στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

«Ένας μοναχικός καβαλάρης, πάνω στη Harley, με τον αέρα του ασυμβίβαστου κοσμοπολίτη, ευγενής μ' αυτούς που πρέπει, αυστηρός επίσης με όσους πρέπει. Ένας κύριος, που έπαιξε με τους δικούς του κανόνες, και προτίμησε να μείνει στο περιθώριο παρά να λιμάρει τα ζάρια για να κάτσουν όπως τον συνέφερε...» έγραψε για εκείνον, ο δημοσιογράφος Αργύρης Παγαρτάνης.

 

Με τον Κώστα συστηθήκαμε σε κάποια αποδυτήρια. Για το Mega τότε, Παναθηναϊκός-Ορτέζ το ματς, ήταν εκεί με κάμερα να...

Δημοσιεύτηκε από Argirios Pagartanis στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

 

«Αυτό το "τόσο νωρίς" πραγματικά τσακίζει. Ειδικά όταν συνοδεύεται και από το "τόσο άδικα"...» κατέληξε. 

 

 

 

 

Φίλοι και αγαπημένοι συνάδελφοι είπαν, μέσω των social media, το δικό τους "τελευταίο αντίο" σε έναν υπέροχο άνθρωπο που "έφυγε" μόλις στα 61 του χρόνια... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ