«Je suis Samuel»- «Je suis prof»: Μαζικές διαδηλώσεις & οργή των Γάλλων για το αποτρόπαιο τέλος του καθηγητή (φωτό- βίντεο)

Οργή από τους Γάλλους και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα... 

Στους δρόμους βγήκαν οι Γάλλοι, αντιδρώντας μαζικά στη στυγερή δολοφονία του καθηγητή Samuel Paty.

À Samuel Paty.

Δημοσιεύτηκε από Anne Hidalgo στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

Διαβάστε επίσης: Η Γαλλία ξανά στη δίνη του φανατισμού: 18χρονος μουσουλμάνος αποκεφάλισε καθηγητή & τα ανέβασε στο fb – Τελικά τον σκότωσε (Φωτό & Βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης. 

Στην Place de la République του Παρισιού, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, απέτισαν φόρο τιμής στον καθηγητή ιστορίας Samuel Paty, ο οποίος δολοφονήθηκε από 18χρονο Τσετσένο.

 

 

Ο καθηγητής Ιστορίας είχε δείξει στους μαθητές του καρικατούρες του Μωάμεθ και έγινε στόχος επιθέσεων στα social media από μουσουλμάνους πριν την δολοφονία του. 

 

 

 

Σύμφωνα με μαθητές και καθηγητές, ο Paty είχε προτείνει στους μουσουλμάνους μαθητές του να βγουν από την τάξη προτού δείξει τα σκίτσα, ώστε να μην νιώσουν άσχημα ή προσβεβλημένοι.

 

 

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με τα συνθήματα «Je suis Samuel», «Je suis enseignante» («Είμαι δάσκαλος»), «Je suis prof» («Είμαι καθηγητής»)

 

 

 

 

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και εργαζόμενοι της εφημερίδας Charlie Hebdo, τα γραφεία της οποίας είχαν δεχθεί επίθεση λόγω χιουμοριστικών σκίτσων του Μωάμεθ, πριν από 5 χρόνια. 

 

 

 

 

Ανάλογες συγκεντρώσεις, πέρα από το Παρίσι, πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους στην Λυών, την Τουλούζη, το Στρασβούργο, την Ναντ, την Μασσαλία, την Λιλ και το Μπορντό.

 

 

 

 

Στις κινητοποιήσεις έδωσαν το «παρών» στελέχη της Κυβέρνησης, καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Δεν θα μας φοβίσουν, δεν θα μας διχάσουν», έγραψε στο twitter ο Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ενώ στις διαδηλώσεις συμμετείχε και η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ