Topwoman η Ρεγγίνα Μακέδου που «χορεύει τον καρκίνο της - Η γυμνάστρια έχει λευχαιμία & προτρέπει: «Σηκωθείτε και παλέψτε» βίντεο

Δύναμη ψυχής... 

Λίγο πριν γιορτάσει τα 35α της γενέθλια, η Ρεγγίνα Μακέδου, γυμνάστρια ανακαλύπτει  πως πάσχει από οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Η πρώτη της αντίδραση, όπως θα περιγράψει, ήταν άσχημη: «Πολύ κλάμα, πολύς θυμός. Η κατάσταση ήταν περίεργη, ειδικά όταν μου είπαν ότι θα κάτσω στο νοσοκομείο για μήνες».

Όταν έμαθε τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει, η ίδια ανέκτησε σταδιακά τις δυνάμεις της και αποφάσισε να αναμετρηθεί με την ασθένεια αυτή με χαμόγελο και πολύ χορό. 

Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να ξεκινήσει καθημερινά, είτε από το νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπείες είτε από το σπίτι, να δημιουργεί σύντομα βίντεο στα οποία χόρευε, με το σύνθημα πάντα «διώχνοντας τον καρκίνο χορεύοντας» και αναγράφοντας μηνύματα αισιοδοξίας και να τα ανεβάζει στους λογαριασμούς της στο Tik Tok και το instagram.

Η ανταπόκριση ήταν απροσδόκητη. Πλέον, έχοντας φτάσει στην 97η ημέρα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 31.000 followers ενώ λαμβάνει συνεχώς μηνύματα από ασθενείς και υποστηρικτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

 

Η χαμογελαστή γυμνάστρια μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την περιπέτεια της, αλλά και το σύμμαχο της στη μάχη που δίνει και συγκίνησε με την αισιοδοξία της και τη ζωντάνια της.«Το ξεκίνημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είχα μια μεγάλη άρνηση. Δεν ήθελα να καθίσω στο νοσοκομείο» θυμάται.

Ώσπου μια φίλη της της έστειλε ένα βίντεο με μια Αμερικάνα με την ίδια αρρώστια: «Κοίτα χορεύει τον καρκίνο της» μου είπε.

Αυτή ήταν η αρχή. «Είναι μια λεπτή γραμμή, αν καταφέρεις να το ξεπεράσεις, μπορείς να το κάνεις, Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που ή θα καθίσεις και θα αφεθείς στα χέρια του θεού και των γιατρών ή θα κάνεις και κάτι και η ίδια» λέει.

«Δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να χορεύουν όλοι» εξηγεί και διευκρινίζει: «προσπαθώ να πω δείτε το με αισιοδοξία και χαμόγελο, σηκωθείτε και παλέψτε».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ