Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει τα πιο λαχταριστά sticks από Χαλούμι - Θα τα λατρέψετε

Αυτά τα τραγανά χαλούμι sticks θα κλέψουν την παράσταση όπου και να τα σερβίρετε! Για το πάρτυ, τον μπουφέ αλλά και σαν ορεκτικό στα τραπέζια σας

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραµ. χαλούμι
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 150 γραµ. φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • ντοματίνια ολόκληρα ή ρόδι καθαρισμένο

  • φύλλα δυόσμου
  • τέταρτα λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 1 γιαούρτι
  • πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ ζάαταρ (λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών)

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα τραγανά sticks χαλούμι στο τηγάνι (πανέ) κόβουμε το χαλούμι οριζόντια σε δύο φέτες και κάθε φέτα την κόβουμε σε τέσσερα λεπτά μπαστούνια. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βουτάμε κάθε κομμάτι στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό, στραγγίζουμε και τέλος το πανάρουμε στην φρυγανιά.

Τα αραδιάζουμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε το δίσκο με το παναρισμένο χαλούμι στην κατάψυξη να παγώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα.

Σε αυτό το στάδιο θα μπορείτε, αφού παγώσουν, να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων, σφραγισμένη στην κατάψυξη, έτοιμα για οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε το χαλούμι για περίπου 1΄ μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Τα σερβίρουμε με ντιπ ντομάτας και γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή για το ντιπάκι εδώ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα και το ζάαταρ, ανακατεύουμε το ντιπ γιαούρτι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό για πιο αραιή σύσταση στο ντιπ.

Προσθέτουμε ρόδι καθαρισμένο και δυόσμο.

Μυστικά για τέλεια τραγανά χαλούμι sticks

  • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χαλούμι στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
  • Τα τραγανά sticks χαλούμι μπορείτε να τα τηγανίσετε κατευθείαν, όμως θα κρατήσουν καλύτερα το πανάρισμα πάνω τους αν παγώσουν πρώτα. Έτσι σταθεροποιείται το πανάρισμα και θα κάνει τραγανή κρούστα.

Who is who

 

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ