Κατερίνα Τσεμπερλίδου: Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι σούπερ ηρωίδα

Το ζήτημα δεν είναι αν μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα, αλλά αν θέλεις να κάνεις τόσο πολλά.

Νιώθεις σαν να είσαι ένα σούπερ ηρωίδα στην καθημερινότητά σου; Τρέχεις στη δουλειά, για τα παιδιά, να πληρώσεις λογαριασμούς, να φτιάξεις το σπίτι και περνάνε όλα από τα χέρια σου; Σταμάτα αυτή τη στιγμή. Δεν είσαι σούπερ ηρωίδα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν σούπερ ήρωες.

Ίσως να λες ότι εγώ είμαι ένας σούπερ ήρωας και τα καταφέρνω όλα. Ναι σε αυτό δεν θα διαφωνήσουμε, ότι τα καταφέρνεις όλα.  Ίσα-ίσα όσο πιο πολύ πιέζουμε τον εαυτό μας να κάνει περισσότερα πράγματα, τόσο συνηθίζει. Το ζήτημα δεν είναι αν μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα, αλλά αν θέλεις να κάνεις τόσο πολλά.

Σταμάτα να απαιτείς πράγματα από τον εαυτό σου.

Το να προσπαθείς να είσαι ένας σούπερ ήρωας, σε κάνει να απαιτείς όλο και περισσότερα πράγματα από τον εαυτό σου. Ίσως να είναι ένα προσωπικό στοίχημα, ότι μπορείς να τα καταφέρεις όλα. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεν χρειάζεται όμως να εξαντλείς όλη σου τη ζωή, για να αποδεικνύεις στον εαυτό σου και στους άλλους ότι είσαι ένα πολυεργαλείο.

Εμπιστεύσου τους άλλους.

Πολλές φορές κάνουμε τα πάντα μόνοι μας, γιατί δεν εμπιστευόμαστε ότι οι άλλοι μπορούν να τα κάνουν εξίσου καλά. Έτσι όμως, δεν μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με τους γύρω μας. Γιατί αν δεν τους εμπιστευτούμε εμείς, δεν θα μας εμπιστευτούν ούτε εκείνοι. Μάθε να εμπιστεύεσαι τους γύρω σου στο βαθμό που μπορούν να καταφέρουν κάποια πράγματα, ούτως ώστε να ελαφρύνεις και εσύ τη δική σου ζωή από την υπερβολή.

Ποιο το νόημα;

Κι αλήθεια με το να προσπαθείς να είσαι η σούπερ ηρωίδα τι ακριβώς θα κερδίσεις; Κάποιο βραβείο, κάποια αναγνώριση; Όχι δεν είσαι ένας σούπερ ήρωας της τηλεόρασης που θα τον θαυμάσει όλη η πόλη, επειδή την έσωσε από τους κακούς. Είσαι ένας ακόμα άνθρωπος, που προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνη της. Αλλά γιατί; Τι θα κερδίσεις; Ίσα-ίσα που έχεις να χάσεις πολλά: έχεις να χάσεις πολλές ώρες από την καθημερινότητά σου, που θα μπορούσες να τις αξιοποιήσεις στο να έρθεις κοντά με τους φίλους σου και την οικογένειά σου, όπως αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Αν σπαταλάς όλη σου τη ζωή προσπαθώντας να είσαι η ηρωίδα, κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι δεν έχεις καταφέρει τίποτα, παρά μόνο αν είσαι εσύ με τον εαυτό σου και θα έχεις χάσει πολλά χρόνια επαφής με τους άλλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ