Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε ένα υπέροχο και ελαφρύ επιδόρπιο - Μους γιαουρτιού με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Ελαφρύ επιδόρπιο χωρίς θερμίδες... 

Συστατικά

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, παγωμένο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. ξηρούς καρπούς
  • 320 γρ. φρούτα, της αρεσκείας σας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το παγωμένο γιαούρτι, την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας.

  • Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει για 5-7 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως αλλά καλό θα είναι να δέσει για λίγο.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  • Σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ