Εγκαινιάζουμε την συνεργασία μας και με τον σεφ Ηλία Ιωσηφέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων με μια εκπληκτική σούπα φινόκιο με γαρίδες

Σούπα φινόκιο με γαρίδες

 



Υλικά για 4 μερίδες

2 μέτρια φινόκιο

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά

2 μέτριες πατάτες

100γρ βούτυρο

100ml λευκό κρασί

1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών

16 τεμ. γαρίδες No 3 καθαρισμένες

1 σκ σκόρδο

30ml ούζο

Αλάτι πιπέρι

1/2 τεμ. άνηθο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα λαχανικά! Τα σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί ! Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και όσο νερό χρειάζεται. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ώσπου να βράσουν τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας με την βοήθεια ενός μπίμερ ή μούλτι κάνουμε την σούπα κρέμα. Στο μεταξύ παίρνουμε ενα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το οποίο το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδου ώστε να αρωματίσουμε το λάδι και την αφαιρούμε. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο. Φλαμπάρουμε ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στην σούπα. Προσθέτουμε και τον άνηθο και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε ζεστή την σούπα μας.



Who is who

Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton.
Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης.

Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας, της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ