Επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας – «Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού» (Φωτό & Βίντεο)

"Ιδιαίτερα κρίσιμες οι επόμενες 2 εβδομάδες"

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μετά το αρνητικό ρεκόρ των 1.259 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες Τρίτη στη χώρα μας.

Μιλώντας από καρδιάς, ο κ. Τσιόδρα αναφέρθηκε πρώτα στην σημερινη εθνική επέτειο της χώρας μας: «Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης μιας μικρής χώρας απέναντι στον φασισμό. Νομίζω περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από τη γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Σε δραματικούς τόνους κινήθηκε η επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. «Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, χρειαζόμαστε μία ώριμη συνείδηση, ωστόσο δεν χάνουμε την ελπίδα μας και εξακολουθούμε να παλεύουμε» είπε ο καθηγητής. Όπως προσέθεσε η ζωή μας συνεχίζεται με μέτρα, σημειώνοντας παράλληλα πως «το απαγορευτικό έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνία, τεράστιες πνευματικές και ψυχικές συνέπειες».

 

 

 

Ήταν ξεκάθαρος για το lockdown, τονίζοντας πως προς το παρόν δεν είναι κάτι που συζητείται έντονα στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, καθώς «θα είναι η τελευταία μας επιλογή».

 

 

 

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε πανευρωπαϊκά σ' αυτή την επιλογή αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. Η επιτροπή προσπαθεί να αποφύγει το απαγορευτικό στη χώρα, αλλά «καθοριστικό ρόλο θα παίξει η προσωπική επιλογή του καθενός μας, κατά πόσο δηλαδή θα σεβαστεί τον διπλανό του και θα εφαρμόσει τα μέτρα» επισήμανε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ