Αυξημένα μέτρα από την Τρίτη το πρωί - Τι επιτρέπεται για τον αθλητισμό & τα γυμναστήρια (Φωτό)

Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται

 

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης και για ένα μήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα οποία τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

«Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο "πράσινο" και το "κίτρινο". Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής: Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο "κόκκινο", αλλά και στο "πορτοκαλί". «Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, νέα μέτρα ισχύουν και για τον αθλητισμό.

Photo: Eurokinissi

 

Και πλέον θα επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League.

Ενώ αλλαγές έχουμε στα ομαδικά ερασιτεχνικά και ατομικά αθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στις περιοχές που είναι στο α' επίπεδο:

  • Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές,
  • μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος,
  • ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο:

  • Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.
  • Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο χωρίς γυμναστή και
  • άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.
  • Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League.

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου (α'): ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στα περιοχές επιπέδου β', αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Επίπεδο Α

Αιτωλοακαρνανία, Άνδρος, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Αχαϊα, Γρεβενά, Εύβοια, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Κάλυμνος, Καρδίτσα, Κάρπαθος- Κάσος, Κέα – Κύθνος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Κορινθία, Κως.

Επίπεδο Β

Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δράμα, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ξάνθη, Πειραιάς, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ