Top wοman η Ελισάβετ Φιλιππούλη: Η παρουσιάστρια που αγαπήσαμε στην ΕΡΤ έφερε στην Ελλάδα το διεθνές δημιούργημα της Global Thinkers Forum και βράβευσε προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας

Ο διεθνής οργανισμός Global Thinkers Forum υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, διοργάνωσε την Τρίτη το βράδυ στο Ξενοδείο Μεγάλη Βρετανία, τελετή βράβευσης με διεθνή χαρακτήρα και λάμψη.

Ο διεθνής οργανισμός Global Thinkers Forum υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, διοργάνωσε την Τρίτη το βράδυ στο Ξενοδείο Μεγάλη Βρετανία, τελετή βράβευσης με διεθνή χαρακτήρα και λάμψη. Η εκδήλωση αφορά τα τιμητικά βραβεία GTF 2013 Awards for Excellence, σε συνεργασία της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ (UN Alliance of Civilizations) και την άνοιξε με χαιρετισμό η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του συλλόγου 'ΕΛΠΙΔΑ' Κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Την τελετή παρουσίασαν η Πρόεδρος του Global Thinkers Forum κ. Ελισάβετ Φιλιππούλη και ο κεντρικός παρουσιαστής του Al Jazeera English κ. Stephen Cole.



Στην βραδιά παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, ο Υπατος Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών κ. Νάσιρ Αμπντουλαζίζ Αλ Νάσερ, ο Πρέσβης του ΟΗΕ Ισμαήλ Αμπού Ζιντ, οι Τζόρτζ και Νάντα Χάλακ, η κα. Νάντα Χούρι, ο κ. Χάρης Μαριόλης από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Νίκος Παπανδρέου, οι κ.κ. Καλλιόπη Καρβούνη, Σοφία Κούστα, Ειρήνη Αθανασιάδη, Γιώργος και Μαίη Γαλανάκη, Σάντρα Πρετεντέρη, Ντέπη Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Αντώναρος, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, Πρέσβεις, επιχειρηματίες, επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.



Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το πρωί της ίδιας ημέρας και διοργανώθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά, συζητήθηκαν θέματα Ηγεσίας, Συνεργασίας, Διαπολιτισμικής Συνεννόησης σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, καθώς επίσης η επιχειρηματικότητα και το μέλλον των Ελληνικών επιχειρήσεων. Η Πρόεδρος του GTF κα. Ελισάβετ Φιλιππούλη, δηλώνει: 'Σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα έχει τεράστια σημασία το οτι πραγματοποιήθηκε αυτό το Φόρουμ στην Αθήνα, που διαθέτει διεθνές δίκτυο ηγετών, επιχειρηματιών και επενδυτών. Πετύχαμε τη θετική προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Με τέτοιες πρωτοβουλίες θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη χώρα μας στην παγκόσμια σκηνή, να δημιουργήσουμε νέες ιδέες αλλά και νέους διάυλους εμπορικών συνεργασιών και επενδύσεων'.



Stephen Cole, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νassir Abdulaziz Al Nasser. Ελισάβετ Φιλιππούλη



Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νassir Abdulaziz Al Nasser. Ελισάβετ Φιλιππούλη

"Η διοργάνωση στην Αθήνα μιας διεθνούς συνάντησης προσωπικοτήτων του πνευματικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου αποτελεί για την πόλη τιμή και σημαντική ευκαιρία. Ο ανοικτός και παραγωγικός διάλογος υπήρξε και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, που για να προχωρά στο δρόμο της ανάπτυξης οφείλει να στοχεύει σε γόνιμες συνεργασίες και διευρυμένη σχέση με την Κοινωνία των Πολιτών", δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Βραβεία Αριστείας GlobalThinkersForum 2013 απονεμήθηκαν σε προσωπικότητες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο το βράδυ τη 3ης Δεκεμβρίου.



Stephen Cole, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ελισάβετ Φιλιππούλη





Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους:
1.Αριστεία στην Ηγεσία (Α.Ε. Nassir Abdulaziz Al-Nasser, Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ)
2.Αριστεία στην Προώθηση της Ειρήνης & της Συνεργασίας (Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος)
3.Αριστεία στη Φιλανθρωπία (Hani Masri, Πρόεδρος του Tomorrow's Youth Organization)
4.Αριστεία στην Παγκόσμια Σκέψη (Nouriel Roubini, Οικονομολόγος)
5. Αριστεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (SirDavidFrost, 1939-2013)
6.ΑριστείαστοΑνθρωπιστικόΈργο (Professionals for Humanity & Gbemouotor Kama)
7.Αριστεία στην Καινοτομία (Νίκος Φλώρος, καλλιτέχνης)
8.Αριστεία στη Θετική Αλλαγή (Dr Ibrahim Abouleish, ιδρυτής του SEKEM)
9.Αριστεία στην Ισότητα των Φύλων (Shahira Amin, δημοσιογράφος)
10.Αριστεία στην Διαπολιτισμική Συνεννόηση (καθηγητής TuWeiming, Πανεπιστήμιο του Πεκίνου)
11.Αριστεία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία (Sir Dirk Brosse & Ludwig Wicki, μαέστροι) 12.Αριστεία στην Επιχειρηματικότητα (Μάρκος Βερέμης, ΔΣ Upstream)
13. Αριστεία στην Πρωτοπορία (Maisah Sobaihi, Ακαδημαϊκός/Σκηνοθέτης/Συγγραφέας/Ηθοποιός)



Στο GTF της Αθήνας θα είναι μεταξύ άλλων: Το Φόρουμ ήρθε στην Ελλάδα με τη συνεργασία του CEOClubsGreece. Το Global Thinkers Forum είναι ένα Βρετανικό think tank μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μια πλατφόρμα για τη παραγωγή σκέψης και διαλόγου που φέρνει κοντά υπάρχοντες και μελλοντικούς ηγέτες προκειμένου να συζητήσουν καυτά θέματα γυρω από πρακτικές διακυβέρνησης, τις κοινωνίες μας, την επιχειρηματικότητα, την πρόοδο και το μέλλον του κόσμου μας. Το GTF καλλιεργεί επίσης το έδαφος για νέες συνεργασίες, σημαντικες πρωτοβουλίες που αφορούν την Κοινωνία των Πολιτών και επιχειρηματικές ευκαιρίες προκειμένου να βοηθήσει στην οικονομική ευημερία και ανάπτυξη. Επίσης τα GTF Awards for Excellence τα οποία αναγνώρισαν και στήριξαν προσωπικότητες όπως η Βασίλισσα Rania, η Arianna Huffington, η Δρ Hayat Sindi, η HRH Princess Rym Ali, η Dalia Mogahed, η HRH Princess Sumaya bint El Hassan, η Zaha Hadid και άλλοι παγκοσμίου φήμης ηγέτες και δημιουργοί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ