Η αγαπημένη Πόλη του Φωτός - κόλαση του κορωνοϊού: Ένας Παριζιάνος μολύνεται κάθε 30'' - Κάθε 15' ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο

Τα νούμερα είναι εφιαλτικά με τα ημερήσια κρούσματα χθες να είναι 52.518, ενώ 416 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση στη Γαλλία με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται συνεχώς, ενώ η χώρα βρίσκεται από τις 30 Οκτωβρίου σε γενικό lockdown διάρκειας ενός μήνα. 

Αυτή τη στιγμή, τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο, ενώ οι θάνατοι από επιπλοκές του ιού ανέρχονται πλέον σε 37.435. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferrerab (@francoisererrab) on

Τα νούμερα είναι εφιαλτικά με τα ημερήσια κρούσματα χθες να είναι 52.518, ενώ 416 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.

Ο Γάλλος Υπουργός Υγείας, Olivier Véran, με μήνυμά του στο twitter, προ ημερών, θέλησε να "ταρακουνήσει" τους συμπατριώτες του, τονίζοντας πως κάθε 2 (!) δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος μολύνεται από κορωνοϊό, κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο, ενώ κάθε 4 λεπτά ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από Covid-19. 

 

 

Όσον αφορά, δε, την Πόλη του Φωτός, και εκεί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, καθώς ένας Παριζιάνος μολύνεται με κορωνοϊο κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας ασθενής εισάγεται σε νοσοκομείο λόγω της νόσου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας, στον ραδιοσταθμό RTL.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick Colpron (@patrickcolpron) on

Με τον τρόπο αυτό ο Véran σχολίασε το αίτημα της δημάρχου του Παρισιού, Anne Hidalgo, να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και άλλα μικρότερα καταστήματα σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν η εμπορική και η κοινωνική δραστηριότητα παρά το νέο lockdown. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ