Χρ. Σταϊκούρας - Lockdown:"Δίχτυ ασφαλείας" 3,3 δισ. ευρώ για εργαζόμενους και εργοδότες (βίντεο)

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης ύψους 3,3 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και εργαζομένους...

Στα 3,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος του πακέτου των μέτρων που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους και εργοδότες εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2020, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών .

«Μέχρι σήμερα» σημείωσε ο κ.Σταϊκούρας, «η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα (...) Αυτό οφείλεται στο ότι πήραμε έγκαιρα, συνεκτικά, στοχευμένα και δυναμικά μέτρα, μέτρα πολιτικής, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της απασχόλησης, της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της κοινωνικής συνοχής.

Εφαρμόσαμε δημοσιονομικά και μη δημοσιονομικά μέτρα, ύψους περίπου 24 δισ. ευρώ, στα οποία τώρα θα προστεθούν τα 3,3 δισ. Ευρώ, που ανακοινώνουμε σήμερα».

 

 

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα ταμειακά αποθέματα της χώρας, ύψους περίπου 37,5 δισ. ευρώ, για τα οποία είπε ότι ενισχύθηκαν σημαντικά το τελευταίο χρόνο, με άλλα 16 δισ. Ευρώ από τον δανεισμό της χώρας με ευνοϊκούς όρους. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στον νέο πτωχευτικό νόμο, στο σχέδιο «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, στην ενσωμάτωση -στην εθνική νομοθεσία- της οδηγίας για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», στις εξελίξεις ως προς τις επενδύσεις στην ΕΛΒΟ και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και στο ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας.

«Έχουμε φυσικά πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα (...) Δουλεύουμε μεθοδικά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και ν' αξιοποιήσουμε, συνετά πάντα, τη δημοσιονομική χαλαρότητα που θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον για το 2021» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης -περίπου 19 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και άλλα 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια ώς το 2026- επισήμανε ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να κατευθυνθεί προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει φιλόδοξα σχέδια για την περίοδο που βρίσκεται μπροστά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ