Lockdown- κομμωτήρια: Ωράριο λειτουργίας το Σαββατοκύριακο- Από Δευτέρα κλειστά (φωτό- βίντεο)

Πως θα λειτουργήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Σε καθεστώς lockdown τίθεται από αύριο, Σάββατο, στις 6 το πρωί και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ολόκληρη η ελληνική επικράτεια σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ενώ, λοιπόν, πολλά καταστήματα και υπηρεσίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους, θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως είναι τα κομμωτήρια, η λειτουργία των οποίων θα παραταθεί και για το Σαββατοκύριακο.

(Photo: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάστε επίσης: Από αύριο το νέο lockdown σε ισχύ: Οι περιορισμοί, τα μέτρα, τα sms στο 13033 - Οι μετακινήσεις για τη δουλειά

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, αλλά και τα κέντρα αισθητικής, θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και έως τις 30 Νοεμβρίου θα κλείσουν και αυτά. 

 

 

 

Το ωράριο λειτουργίας & τα μέτρα προστασίας

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά αυτό το Σαββατοκύριακο και μάλιστα, εάν το επιθυμούν μπορούν να εφαρμόσουν και διευρυμένο ωράριο.

Φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

 

 

 

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι 4 άτομα σε χώρους έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον. Η απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας καθορίζεται στα δύο μέτρα, ενώ η εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ