Κεν Χένσλεϊ: Πέθανε ο θρύλος των Uriah Heep - Σε ηλικία 75 ετών (φωτό)

Πέθανε στο σπίτι του στην Ισπανία ο 75χρονος μουσικός ... 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, ο εξαίρετος μουσικός Ken Hensley. 

Ο σπουδαίος κιμπορντίστας και συνθέτης των Uriah Heep, Ken Hensley, έφυγε από τη ζωή στα 75 του έτη στα σπίτι του στην Ισπανία, μετά από σύντονη ασθένεια.

 

 

 

Ο κιμπορντίστας, ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από το hard rock συγκρότημα των Uriah Heep, άφησε πίσω του όπως αναφέρει και το BBC τις τεράστιες επιτυχίες του όπως το «Lady in Black», «Easy livin», «The wizard», «Look at yourself».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Van egy rossz hírem a rockerek számára: Elhunyt Ken Hensley, az uriah heep zenekar egykori tagja. ? #kenhensley #uriahheep

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nemesházy Kinga (@mingulino) στις

 

Την ειδήση του θανάτου του έκανε γνωστή ο αδερφός του, Trevor Hensley. "Ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι ο αδελφός μου, Ken Hensley, πέθανε ήσυχα το απόγευμα της Τετάρτης" έγραψε. Και πρόσθεσε: "Η υπέροχη γυναίκα του, Μόνικα, βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του και τον συνόδεψε στα τελευταία του λεπτά". "Ήμαστε όλοι συντετριμμένοι από αυτήν την τραγική και απίστευτα απροσδόκητη απώλεια. Θα σας παρακαλούσαμε να μας αφήσετε λίγο χρόνο και χώρο για να διαχειριστούμε αυτήν τη δυσβάσταχτη απώλεια" κατέληξε στο μήνυμά του στα social media.

Ο Χένσλεϊ γεννήθηκε στο Πλάμστεντ του Νοτιοανατολικού Λονδίνου τον Αύγουστο του 1945 και μετακόμισε σε ηλικία δέκα ετών στο Στήβενεϊτζ του Χέρτφορντσαϊρ, μαζί με την οικογένεια του. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των δώδεκα ετών και έδωσε την πρώτη του συναυλία στα δεκαπέντε του, τον Σεπτέμβριο του 1960. 

 

 

Τα πρώτα του συγκροτήματα ήταν οι Blue Notes, o Ken and the Cousins και οι Saracens. Το 1963, οι Saracens άλλαξαν το όνομα τους σε The Jimmy Brown Sound και έγραψαν κάποια τραγούδια τα οποία, πλέον, αποτελούν συλλεκτικές ηχογραφήσεις. 

Το 1965, σχημάτισε τους The Gods, συνεργαζόμενος κατά διαστήματα, με τον μετέπειτα κιθαρίστα των Rolling Stones, Μικ Τέηλορ, τον τραγουδιστή και μπασίστα Γκρεγκ Λέηκ (King Crimson, Emerson, Lake and Palmer), τον μπασίστα Πωλ Νιούτον (Uriah Heep), τον μπασίστα Τζον Γκλάσκοκ (Jethro Tull) και τον ντράμερ Λι Κέρσλεηκ (Uriah Heep, Ozzy Osbourne). Το 1968, υπέγραψαν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία "Columbia Records" και ηχογράφησαν τους δίσκους "Genesis" (1968) και "To Samuel A Son" (1969). Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου, ο Νιούτον αποχώρησε για να ενταχθεί στο συγκρότημα των Spice, γεγονός που οδήγησε στη διάλυση των The Gods. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R.I.P. Ken Hensley ?❤?????? @uriahheepofficial #uriahheep #kenhensley

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tosco metal ??? (@tosco_thrashcore_metal) στις

 

Ο Χένσλεϊ δημιούργησε τους Toe Fat με τον Κλιφ Μπένετ και τον Ρόμπερτ Ράουσερ, ηχογραφώντας το ομώνυμο άλμπουμ τους, πριν αποχωρήσει για να ενταχθεί και αυτός στους Spice, τα Χριστούγεννα του 1969. Στις αρχές του 1970, οι Spice μετονομάστηκαν σε Uriah Heep και με τη σύνθεση τους να περιλαμβάνει εκτός του Χένσλεϊ και του Νιούτον, τον κιθαρίστα Μικ Μποξ, τον τραγουδιστή Ντέηβιντ Μπάιρον ξεκίνησαν να παίζουν τις πρώτες τους συναυλίες σύμφωνα με το wikipedia.

Ο Χένσλεϊ ζωντανά το 1977 

Οι Uriah Heep κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, "Very 'eavy...Very 'umble" το καλοκαίρι του 1970 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, με τους επόμενους δίσκους τους, "Salisbury" (1971), "Look at Yourself" (1971), "Demons and Wizards" (1972), "The Magician's Birthday" (1972) και "Sweet Freedom" (1973), όπως και με το ζωντανά ηχογραφημένο "Uriah Heep Live" του 1973. Ο Χένσλεϊ αποτέλεσε το βα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ