Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: «Απαραίτητη αλλαγή τα έκτακτα μέτρα» - Γκ. Μαγιορκίνης: Δυναμική επιθετική αύξηση στη χώρα μας (βίντεο)

Τι είπαν στην ενημέρωση του Υπ. Υγείας Χαρδαλιάς - Μαγιορκίνης!

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 2.448 νέα κρούσματα sars-cov-2 στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254, εκ των οποίων το 54,4% άνδρες.

Ν. Χαρδαλιάς: «Απαραίτητη αλλαγή τα έκτακτα μέτρα»

Μια απαραίτητη αλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών, για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού και να ξεπεραστεί με επιτυχία και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, χαρακτήρισε τα έκτακτα μέτρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες για μια λογική χρήση των δυνατοτήτων μετακίνησης και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

«Rapid test σε όλο το προσωπικό των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων»

Εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid tests θα γίνονται σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. «Θα γίνονται 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου τόνισε: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, το Πάσχα, την 28η Οκτωβρίου, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας. Το ίδιο θα γίνει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την υγειονομική κατάσταση»

 

«Σαρωτικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις»

Για ενδελεχείς και σαρωτικούς ελέγχους έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ώστε να αποφευχθεί η μετακίνηση ανάμεσα στους νομούς της χώρας, ξεκαθαρίζοντας πως θα προστατευθούν οι πύλες εισόδου των διαφόρων περιοχών.

«Όσοι μετακινηθούν θα πρέπει να φερθούν υπεύθυνα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων επανέλαβε πως η Πολιτεία βρίσκεται σε εγρήγορση, παρακολουθεί στενά την κατάσταση και πρόσθεσε: «Τα πρωτόκολλα στα σχολεία είναι πολύ αυστηρά και το ποσοστό των μονάδων και των τάξεων που έκλεισαν βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1%».

 

Γκ. Μαγιορκίνης: Δυναμική επιθετική αύξηση στη χώρα μας

Συνολικά 2.448 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Δεκατέσσερις ήταν οι νεκροί, ενώ 196 ασθενείς χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη.

Τα κρούσματα στην Αττική ανήλθαν σε 493, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 683. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για «δυναμική επιθετικής αύξησης» στη χώρα μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφηκαν 600.000 νέα κρούσματα μέσα σε μια μέρα για πρώτη φορά αναφέρει το ΑΠΕ.

Β. Κοντοζαμάνης: Έως σήμερα έχουν προστεθεί στο σύστημα 300 κλίνες εντατικής θεραπείας

Οι κλίνες που προστίθενται στο σύστημα υγείας είναι καθαρά εντατικής θεραπείας και θα παραμείνουν στο σύστημα και μετά το πέρας της πανδημίας, δήλωσε ο υφυπουργός Υγεία, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. Έως σήμερα έχουν προστεθεί στο σύστημα 300 κλίνες εντατικής θεραπείας, ανέφερε ακόμη.

«Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κορεσμό»

Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κορεσμό, πιέζεται, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Αν πιεστεί ακόμη περισσότερο, έχουμε διαθεσιμότητα, πρόσθεσε. Σε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερης πίεσης, «θα κάνουνε ό,τι και στην πρώτη φάση: θα χρησιμοποιήσουμε χώρους των νοσοκομείων όπου θα δημιουργήσουμε μονάδες εντατικής θεραπείας. Επίσης θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τον στρατό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ