Τζιλ Μπάιντεν: Η νέα πρώτη κυρία της Αμερικής είναι καθηγήτρια Αγγλικών – Γνώρισε τον πρόεδρο χήρο στα 24 της & έδωσε το χέρι της 2 χρόνια μετά (Φωτό)

Η καθηγήτρια αγγλικών που έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ...

Η Τζιλ Μπάιντεν είναι η νέα Πρώτη κυρία των ΗΠΑ, μετά την ιστορική νίκη του συζύγου της Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

 

 

Η Τζιλ Μπάιντεν είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που ο Μπάιντεν συμβουλεύεται πριν αποφασίσει τις κινήσεις και κάνει τις επιλογές του, οι οποίες τελικά τον φέρνουν στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, είναι η μητέρα που έφερε στον κόσμο την κόρη τους Άσλεϊ και ανέθρεψε τους δυο γιους του Μπο και Χάντερ αλλά και η γυναίκα που του απέδειξε πως όλοι στην ζωή αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

 

 

Η Τζιλ Μπάιντεν γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1951 στην πολιτεία New Jersey των ΗΠΑ. Είναι η μεγαλύτερη από πέντε αδελφές και μεγάλωσε στο προάστιο Willow Grove της Φιλαδέλφειας.

 

 

Πριν παντρευτεί τον Τζο, παντρεύτηκε τον πρώην ποδοσφαιριστή του κολλεγίου Bill Stevenson, πρώην παίκτη του φούτμπολ τον οποίο γνώρισε το καλοκαίρι πριν από την αποφοίτησή της. Πέντε χρόνια αργότερα χώρισαν.

 

 

Ένας φίλος της από το πανεπιστήμιο, ο Φρανκ Μπάιντεν αποφάσισε να της κανονίσει ένα ραντεβού στα τυφλά με τον αδερφό του Τζο. Ο Τζο Μπάιντεν έχασε την πρώτη του γυναίκα και την ενός χρόνου κόρη του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1972.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Кандидат от Демократической партии 78-летний Джо Байден одержал победу на выборах президента США в 2020 году. Байден родился 20 ноября 1942 года в семье католиков в Скрантоне, штат Пенсильвания. Он был старшим из четырех детей. После школы Джо обучался в Университете Делавэра, где получил степень бакалавра в истории и политологии. Джо Байден не понаслышке знает, что значит потерять супругу и хоронить ребенка. Из-за трагедий в своей собственной семье он чуть было не завершил политическую карьеру - причем не один раз, а дважды. Всего через несколько недель,после того, как он был выбран на пост сенатора от штата Делавэр, случилась трагедия, изменившая жизнь молодого политика навсегда: его жена Нелия и их годовалая дочь Наоми погибли в автокатастрофе. Однако злой рок продолжал преследовать Байдена. В 2015 году он занимал пост вице-президента в администрации Обамы и вместе с ним работал над законопроектом, гарантирующим доступ к медицинскому обслуживанию миллионам семей с низкими доходами. И в это время старший сын Байдена Бо умер от рака мозга. Джо Байден, который собирался баллотироваться на пост президента США на выборах 2016 года, предпочел выйти из предвыборной гонки. Стоит отметить, что в 1977 году Байден женился на своей нынешней супруге Джилл Джейкобс. Вскоре родилась их общая дочь Эшли. Главная цель Байдена-объединить раздираемую противоречиями Америку. «Если вы доверите мне президентство, я буду способствовать раскрытию в нас только хорошего, а не плохого, я буду союзником света, а не тьмы», - заявил он. #celebrity #couplegoals #couple #joebiden #jillbiden #usa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ zvezda_na_zvezde στις

 

Ο Τζο Μπάιντεν έχασε την πρώτη του γυναίκα και την ενός χρόνου κόρη του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1972. Οι δύο γιοι τους που επέζησαν, ο Μπο και ο Χάντερ, είχαν προτείνει στον πατέρα τους να παντρευτεί τη Τζιλ, διηγείται ο Τζο Μπάιντεν στην αυτοβιογραφία του, όπου έχει γράψει: «Μου ξανάδωσε τη ζωή».

 

 

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκαν το 1977, πέντε χρόνια μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Χρειάστηκαν πέντε προτάσεις γάμου για να δεχθεί να γίνει σύζυγος του Μπάιντεν.

 

 

 

 

Η Τζιλ αργότερα, αποκάλυψε πως η διστακτικότητά της στην πρόταση γάμου του συζύγου της, ήταν εξαιτίας της ανησυχίας της μήπως διατάρασσε την ζωή των παιδιών του.

 

 

«Αγαπούσα τόσο πολύ τα αγόρια. Έπρεπε να είμαι σίγουρη ότι θα ήταν για πάντα».

 

 

 

 

Η Τζιλ Μπάιντεν διέκοψε την καριέρα της όταν απέκτησε την κόρη τους Άσλεϊ το 1981, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στις σπουδές της και απέκτησε διδακτορικό στην εκπαίδευση.

 

 

Η 69χρονη Τζιλ εκτός από πτυχίο, έχει δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ το 2007.

 

 

 

 

Εξακολουθεί να διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει. Εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον η οποία διετέλεσε για σύντομο διάστημα γερουσιάστρια στο τέλος της καριέρας του συζύγου της, η Τζιλ Μπάιντεν θα είναι η πρώτη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @mrsbiden στις

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS η Τζιλ Μπάιντεν είπε πως αν γίνει πρώτη κυρία, θα στηρίξει τη δωρεάν εκπαίδευση στα κολέγια, την χρηματοδότηση για την έρευνα κατά του καρκίνου και την υποστήριξη των οικογενειών στρατιωτικών.

 

 

 

 

Πριν μετακομίσει στην Ουάσιγκτον δίδαξε σε κοινοτικό κολέγιο, σε δημόσιο γυμνάσιο και σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για εφήβους. Ενώ ο σύζυγός της ήταν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν καθηγήτρια Αγγλικών στο Community College της Βόρειας Βιρτζίνια.

 

 

 

 

 

 

«Η διδασκαλία δεν είναι αυτό που κάνω. Είναι αυτό που είμαι», έγραψε στο Twitter τον Αύγουστο.

 

 

 

 

 

 

Η δεύτερη σύζυγος του 78χρονου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ κάτω από τα αυστηρά ταγέρ, τις εντυπωσιακές τουαλέτες που φορά όταν η περίσταση το απαιτεί και τα αγαπημένα της ψηλόμεσα, στενά τζιν παντελόνια που είναι στην πραγματικότητα η στολή εργασίας της – ειδικά τις ημέρες που περνά στο παραλιακό σπίτι της οικογένειας στο Ντελάγουερ- κρύβει σίγουρα δυνάμεις υπερηρωίδας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ