Ο Ugur και η Oezlem ερωτεύτηκαν & έγιναν "τρελοί" ερευνητές: Σήμερα ο πλανήτης τους ευγνωμονεί για το εμβόλιο του κορωνοϊού (φωτό)

Αυτό το ζευγάρι είναι πιθανό να σώσει την ανθρωπότητα από την πανδημία του κορωνοϊού...

Μεγάλο ενθουσιασμό έχει προκαλέσει από χθες η είδηση πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech, διαπιστώθηκε πως ήταν «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19», σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών της Φάσης 3.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?????? & ???????? ???????? ???? ???? ??? ??????? American and German pharma giants Pfizer and BioNTech have announced that they have achieved success in the first interim efficacy analysis with over 90% effectiveness in curbing COVID-19 amongst participants without prior evidence of the infection. Read about upcoming plans at the link in bio. Credit: AP #pfizer #biontech #goodnews #vaccine #covid19 #coronavirus #analysis #interimefficacy #curb #success90pc #effectiveness #infection #america #german #pharmacompany #pharmaceutical #invention #promotethis #uk

A post shared by Media Quotient Inc. (@mediaquotientinc_) on

Διαβάστε επίσης: Αλβέρτος Μπουρλάς: Αυτός είναι ο Θεσσαλονικιός & το «μεγάλο κεφάλι» πίσω από το εμβόλιο της Pfizer - Ο CEO «Τσώρτσιλ» του πολέμου COVID (Φωτό)

Επίσης, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία ενός ζευγαριού επιστημόνων, του Ugur Sahin και της Oezlem Tuereci, που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ανακάλυψη του εμβολίου.

Οι δυο τους βρίσκονται πίσω από την εταιρεία BioNTech και αποτελούν την "Dream team" πίσω από τις ελπίδες του πλανήτη για την σωτηρία από τον κορωνοϊό. 

Ο 55χρονος σήμερα Ugur Sahin γεννήθηκε στην Τουρκία και μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου μετανάστευσαν οι γονείς του, οι οποίοι εργάζονταν στο εργοστάσιο της Ford, όπως αναφέρει η Daily Mail

 

 

Ο ίδιος σπούδασε γιατρός και αποφάσισε να γίνει καθηγητής Πανεπιστημίου και να ασχοληθεί με την ανοσοθεραπεία. Ενώ εργαζόταν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Κολωνία και στη νοτιοδυτική πόλη του Χόμπουργκ γνώρισε την μετέπειτα σύζυγο και συνοδοιπόρο του, Oezlem Tuereci.

Η 53χρονη σήμερα Oezlem, ήταν η κόρη ενός Τούρκου γιατρού μετανάστη στη Γερμανία και τους δυο τους ένωσε το πάθος για την επιστήμη. 

Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και μάλιστα, ήταν τόσο "δοσμένοι" και οι δύο στην Ιατρική, που πήγαν στο εργαστήριο ακόμη και την ημέρα του γάμου τους!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ozan Diren (@ozandiren) on

Το ζευγάρι ίδρυσε το 2008 την εταιρεία BioNTech, με στόχο να αναζητήσουν περισσότερα "εργαλεία" στην έρευνα σχετικά με τον ρόλο της ανοσοθεραπείας στην καταπολέμηση του καρκίνου. 

Το ίδρυμα των Bill & Melinda Gates επένδυσε 55 εκατ. δολάρια στην εταιρεία και η πορεία τους προς την κορυφή ξεκίνησε. 

Σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος, πλέον, της BioNTech συγκαταλέγεται στους 100 πλουσιότερους Γερμανούς, σύμφωνα με το Reuters, όπως και η 53χρονη σύζυγός του, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by General Zeng (@generalzeng_) on

Οι συνάδελφοί του περιγράφουν τον Ugur Sahin ως έναν ήρεμο άνθρωπο, που ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιστημονική έρευνα, παρά για το οικονομικό κομμάτι της εταιρείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Matthias Kromayer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων MIG AG, της οποίας τα κεφάλαια έχουν στηρίξει τη BioNTech από την ίδρυσή της, «Παρά τα επιτεύγματά του, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Είναι ιδιαίτερα ταπεινός και πρόσχαρος... Συνήθως έρχεται στα meetings φορώντας τζιν, ενώ κυκλοφορεί με το 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ