Αχ ένα κατσιατόρε κοτόπουλο που ετοίμασε μόνο για το eirinika ο πολυβραβευμένος σεφ Ηλίας Ιωσηφέλης - μπουκιά και νοστιμιά! με τις ελίτσες του με την ντοματούλα του


Κοτοπουλο κατσιατορε


Υλικα για 4 μερίδες

1 κοτοπουλο κομμένο σε μερίδες

100ml. Ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελιδες σκόρδο

150γρ σελερι

200γρ μανιτάρια

1 κόκκινη πιπερια

1 κίτρινη πιπερια

1 πράσινη πιπερια

2 μέτρια καρότα

200ml λευκό ξηρό κρασί

250γρ τοματα κονκασε

300ml ζώμος κοτας

1 κγ. Ρίγανη

2 φύλλα δαφνης

1/2 τεμ μαιντανο ψιλοκομμενο

100 γρ ελιές μαύρες απυρηνες

Αλάτι πιπέρι αλεύρι

Εκτελεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταινουμε το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα αλατοπίπερωνουμε το κοτοπουλο και το αλευρωνουμε! Μόλις κάψει το λάδι σωταρουμε το κοτοπουλο ώσπου να θωρακίστει απο όλες τις πλευρές! Τοποθετούμε το κοτοπουλο σε μια πιατελα, πετάμε τα περιττά λίπη απο την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφού κάψει ρίχνουμε τα λαχανικα μας αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μέτρια κυβακια. Μαγειρεύουν αγία 5 λεπτά και σβηνουμε με το λευκό κρασί ! Αφήνουμε λίγο να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το κοτοπουλο, την τοματα, τον ζώμο κοτας, την Δάφνη την ρίγανη και μαγειρευουμε για περίπου μια ώρα. Μόλις δούμε ότι το κοτοπουλο ειναι έτοιμο προσθέτουμε τον μαιντανο και τις ελιές και βραζουμε για ακόμη 5 λεπτα! Διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται.

Αν η σαλτσα μας δεν έχει δέσει αφαιρούμε το κοτοπουλο απο την κατσαρόλα και βραζουμε την σαλτσα ώσπου να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ