Story of the day: Μητέρα 4 παιδιών από παχύσαρκη 150 κιλών έγινε ανορεξική - Πως από λάθος του χειρουργού το στομάχι της έγινε μικρό (φωτό)

Tο στομάχι της, μετά την επέμβαση, ήταν τόσο μικρό που δεν μπορούσε να καταπιεί ούτε νερό ή ακόμη και το ίδιο το σάλιο της!

Συγκλονίζει η απίστευτη περιπέτεια μιας 43χρονης μητέρας 4 παιδιών από το Τέξας των ΗΠΑ, η οποία από παχύσαρκη κατέληξε ανορεξική από ιατρικό λάθος.

Η Rachel Layou γέννησε το τέταρτο παιδί της το 2011 και έκτοτε ανέπτυξε διαβήτη, ο οποίος είχε "ξεφύγει από τον έλεγχο", με αποτέλεσμα να παίρνει συνεχώς βάρος φτάνοντας να ζυγίζει 150 κιλά, όπως η ίδια δήλωσε στο Caters News. 

Το 2015, μετά από συμβουλή του γιατρού της, αποφάσισε να υποβληθεί σε γαστρικό bypass ώστε να χάσει το περιττό βάρος. 

Ωστόσο, μετά από ιατρικό λάθος η άλλοτε παχύσαρκη γυναίκα, κατέληξε ανορεξική, όπως αναφέρει η New York Post

Μετά την επέμβαση, η Rachel είχε υψηλό πυρετό και υπέφερε από αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο.

Όπως αποδείχθηκε ο χειρουργός είχε κάνει λάθος και το στομάχι της γυναίκας είχε γίνει πολύ μικρό. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο GoFund "Me Save Rachel's Life", όπου συγκεντρώνονται χρήματα για εκείνη, το στομάχι της έχει πλέον μέγεθος όσο ένα καλαμάκι, με αποτέλεσμα η γυναίκα να δίνει "μάχη" για να κρατηθεί στη ζωή.

«Έβγαλαν το στομάχι μου έξω και δεν μπορούσαν να το ξαναβάλουν... Πέρασα δύο μήνες στο νοσοκομείο, όμως, δεν μπόρεσαν να διορθώσουν την κατάσταση» λέει η ίδια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η 43χρονη, το στομάχι της ήταν τόσο μικρό που δεν μπορούσε να καταπιεί ούτε νερό ή ακόμη και το ίδιο το σάλιο της!

Για να διατηρηθεί στη ζωή, οι γιατροί τοποθέτησαν στην Layou έναν ειδικό σωλήνα σίτισης, ενώ στα τρία χρόνια που ακολούθησαν η υγεία της παρουσίασε «κάθε πιθανή επιπλοκή».

«Είχα τεράστια απώλεια βάρους, κάτι που στην αρχή με χαροποίησε, αλλά τελικά έφτασα να ζυγίζω περίπου 38 κιλά...» ανέφερε η ίδια, ενώ τα μαλλιά της ξεκίνησαν να πέφτουν, τα δόντια της καταστράφηκαν, έχασε την όρασή της από το αριστερό μάτι και πολλές φορές έφτασε κοντά στον θάνατο. 

(Photo: GoFundMe)

Τελικά, υποβλήθηκε σε διορθωτική επέμβαση το 2019, η οποία ήταν, ωστόσο, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη ζωή της.

Ευτυχώς, η εγχείριση ήταν επιτυχημένη και πλέον ζυγίζει 63 κιλά. Όπως λέει, όμως, πρέπει να είναι πάντα προσεκτική, καθώς αν φάει λίγο παραπάνω από ό,τι πρέπει είναι άρρωστη όλη μέρα.

Πλέον, έχει σκοπό να επιστρέψει στο σχολείο και να σπουδάσει νοσηλευτική ώστε να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ