Κορωνοϊός – Εθελοντές εμβολίου Pfizer: Οι παρενέργειες, το hangover – Η περηφάνια των πρώτων που το δοκίμασαν (Φωτό & Βίντεο)

Τι περιγράφουν οι εθελοντές μετά τις δοκιμές...

Τα νέα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, σκόρπισαν χαμόγελα και έδωσαν ελπίδα σε όλο τον κόσμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Useful Info | Maritime News (@seajob_forum) στις

Το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer είναι κατά 90% αποτελεσματικό. Πίσω από αυτή την προσπάθεια, εκτός από τους επιστήμονες και τους επικεφαλής των εταιρειών, που σημείωσαν αυτή την επιτυχία, κρύβονται και οι αφανείς αλλά απολύτως απαραίτητοι ήρωες, Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές.

Μιλώντας στην "Daily Mail" η 45 χρονη Κάρι και ο 44χρονος Γκλεν περιγράφουν τι ένιωθαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Η Κάρι από το Μισσούρι ανέφερε ότι μετά την έγχυση της πρώτης δόσης τον Σεπτέμβριο εμφάνισε πονοκέφαλο, πυρετό και πόνο στο σώμα της. Οι παρενέργειες, παρόμοιες με αυτές της γρίπης, έγιναν χειρότερες μετά τη δεύτερη δόση, τον περασμένο μήνα, πρόσθεσε.

 

Είπε ότι προσφέρθηκε να γίνει εθελόντρια γιατί αισθάνθηκε ότι είναι καθήκον της ως πολίτη και η χθεσινή ανακοίνωση της Pfizer την έκανε να αισθανθεί περήφανη. Εξήγησε επίσης ότι είδε τόσους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν και έτσι πήρε την απόφαση. "Ο καθοριστικός παράγοντας για μένα είναι να μην χαθούν άλλες ζωές και να πάρουμε την ζωή μας πίσως", είπε χαρακτηριστικά.

Ο 44χρονος Γκλεν Ντίσιλντς είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα βαρύ hangover αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν.

Παράλληλα, δηλώνει ενθουσιασμένος με τις ανακοινώσεις από τον φαρμακευτικό κολοσσό λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οι πρώτες αναμνήσεις του παππού μου ήταν οι καμπάνες που χτυπούσαν και σήμαιναν τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν ένας φρικτός πόλεμος και οι άνθρωποι αισθάνθηκαν τεράστια αγαλλίαση όταν τελείωσε. Κάπως έτσι αισθάνθηκα κι εγώ. Αισθάνομαι ότι φτάνουμε στο τέλος αυτής της φρικτής κατάστασης".

Μια άλλη εθελόντρια δήλωσε στο CBS ότι η διαδικασία ήταν πανεύκολη. Η έγχυση του εμβολίου έγινε στο μπράτσο της και η ίδια δεν μάτωσε καθόλου. Πάντως δεν γνωρίζει εάν έλαβε το κανονικό ή το εικονικό εμβόλιο, ωστόσο εξήγησε ότι η διαδικασία είναι ίδια, αφού έδωσε δείγμα αίματος, ούρων, τη ζύγισαν, τη θερμομέτρησαν, τη ρώτησαν για το ιατρικό της ιστορικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ