Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη σε συναγερμό: 32% θετικότητα - Εσπευσμένα στην πόλη ο Κικίλιας (βίντεο)

Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, εξετάζονται έκτακτα μέτρα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς σχετικά με την διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Μάλιστα, η θετικότητα στη συμπρωτεύουσα αγγίζει το 32%, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο τους επιστήμονες, όσο και την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταβεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του κ. Κικίλια, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη από νωρίς το πρωί.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν, επίσης, ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στη συμπρωτεύουσα, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

«Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά» τόνισε, στις χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κικίλιας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, το σύστημα Υγείας στην περιοχή βρίσκεται στο "κόκκινο", καθώς υφίσταται μεγάλη πίεση και για τον λόγο αυτό 50 κλίνες ειδικών μονάδων, μετατρέπονται σε κλίνες πολυδύναμης ΜΕΘ Covid-19. 

 

 

 

Σύμφωνα με την ανάλυση των λυμάτων, η διασπορά στην πόλη είναι τεράστια, ενώ φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο εφαρμογής εκτάκτων μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, αξιοποίηση του Στρατιωτικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μεταφορά με C-130 ασθενών με Covid-19 σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, καθώς και μεγαλύτερη αυστηροποίηση των περιορισμών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ