Κι άλλα καλά νέα: 92% αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού

Όπως αναφέρει το RDIF, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πιθανότητες εμφάνισης κορωνοϊού ήταν 92% χαμηλότερες μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν με Sputnik V, από εκείνους που έλαβαν το placebo.

Ένας αγώνας δρόμου λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο για την παραγωγή του πιο αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που μαστίζει τον πλανήτη του τελευταίου μήνες.

Μετά, λοιπόν, τα ευχάριστα νέα από το εμβόλιο που αναπτύσσουν οι Pfizer και Biontech, τώρα έρχεται και η Ρωσία να δηλώσει πως το δικό της εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 92%!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Haceinstantes (@haceinstantesok) on

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, τo Sputnik V είναι αποτελεσματικό κατά 92% κατά της Covid-19, όπως δείχνουν τα προσωρινά τεστ που έχουν διενεργηθεί.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που δημοσιεύονται αποτελέσματα του συγκεκριμένου εμβολίου το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη φάση κλινικών δοκιμών και φιλοδοξεί να εξαλείψει την χειρότερη πανδημία εδώ και εκατό χρόνια. 

Να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα αυτά βασίζονται σε δεδομένα από τους πρώτους 16.000 συμμετέχοντες στη δοκιμή που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο στηρίζει την ανάπτυξη του εμβολίου και πρόκειται να το εμπορεύεται παγκοσμίως, όπως αναφέρει το Reuters

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tu Noticiero ? (@tunoticiero) on

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο» δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev.

Η λεγόμενη δοκιμή της Φάσης III του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya, πραγματοποιήθηκε σε 29 κλινικές σε όλη τη Μόσχα και θα περιλαμβάνει συνολικά 40.000 εθελοντές, ενώ το 25% αυτών θα λαμβάνει εικονικό φάρμακο (placebo) και οι υπόλοιποι το Sputnik V. 

Όπως αναφέρει το RDIF, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πιθανότητες εμφάνισης κορωνοϊού ήταν 92% χαμηλότερες μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν με Sputnik V, από εκείνους που έλαβαν το placebo.

 

Μάλιστα, ανάμεσα στους εθελοντές που έλαβαν το ρωσικό εμβόλιο ήταν και ένας Έλληνας, ο Βαλέριος Ασλανίδης, ο οποίος είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό για την εμπειρία του, «Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, εκεί ήταν ένα ψυγείο. Το ψυγείο ήταν στους -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε αυτό το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου το έκαναν».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ