Ponytail: 10 όμορφα και πρακτικά χτενίσματα για να είσαι κομψή στο φετινό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν (φωτό)

Δείξε περιποιημένη στο γιορτινό τραπέζι

Το ponytail αποτελεί ένα από τα πιο πρακτικά χτενίσματα για κάθε ώρα. Είναι ιδανικό για χαλαρές στιγμές στο σπίτι, την άθληση, αλλά και για επίσημες εμφανίσεις.

Πέρα όμως από την κλασική αλογοουρά, υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Είτε πρόκειται για ένα χαμηλό ή για ένα ψηλό ponytail, κάθε χτένισμα έχει την ομορφιά του.

Ας δούμε μερικές κομψές, αλλά και επιμελώς ατημέλητες εκδοχές για πρακτικά ponytails.

Απλό χαμηλό sleek ponytail

Απλή χαμηλή sleek ponytail

Η sleek χαμηλή αλογοουρά είναι μια διαχρονική και chic επιλογή. Μπορεί να γίνει με τα μαλλιά όλα τραβηγμένα πίσω, είτε να συνδυαστεί με μια μεσαία ή πλάγια χωρίστρα.

Για να κάνετε πιο στυλάτη την ponytail σας μπορείτε να πάρετε μια τούφα μαλλιών και να την χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε το λαστιχάκι ή να τη στολίσετε με ένα αξεσουάρ μαλλιών τύπου δαχτυλίδι.

Ψηλή αλογοουρά με ανάλαφρους κυματισμούς

Ψηλή αλογοουρά με ανάλαφρους κυματισμούς

Εξίσου πρακτική είναι και η ψηλή αλογοουρά. Με ίσια ή ελαφρώς κυματιστά μαλλιά η ponytail αυτή είναι πολύ σικάτη.

Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπη. Κι αν θέλετε να της δώσετε ακόμη πιο κομψή όψη, προσθέστε ένα διακοσμητικό κοκαλάκι.

Χαλαρό ψηλό ή χαμηλό πιάσιμο των μαλλιών σε αλογοουρά

Χαλαρό ψηλό ή χαμηλό πιάσιμο των μαλλιών σε αλογοουρά

Τα επιμελώς ατημέλητα χτενίσματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τον τελευταίο καιρό και η πιο απλή εκδοχή τους είναι η messy ponytail.

Είναι πολύ εύκολη στη δημιουργία της και δεν χρειάζεται να έχετε κάποια εμπειρία στην κομμωτική για να την πετύχετε. Απλά πιάστε ψηλά ή χαμηλά στο σβέρκο τα μαλλιά σας, αφήνοντας μερικές τούφες να αγκαλιάζουν το πρόσωπο σας.

Χαμηλά πρακτικά ponytails με πλεξούδα

Χαμηλά πρακτικά ponytails με πλεξούδα

Ο συνδυασμός ponytail με πλεξούδα είναι ακόμη μια όμορφη πρόταση για μαζεμένα μαλλιά. Πρόκειται για ένα χτένισμα με πολλές παραλλαγές που μπορεί να ολοκληρώσει την εμφάνιση σας είτε σε μια χαλαρή πρωινή βόλτα ή το γραφείο, είτε σε μια πιο βραδινή έξοδο.

Τα ponytails αυτά είναι πολύ πρακτικά και στυλάτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε το είδος πλεξούδας που προτιμάτε και να το ενσωματώσετε στην αλογοουρά σας.

Twisted χαμηλή ponytail

Twisted χαμηλή ponytail

Ακόμη ένας απλός και πολύ εντυπωσιακός τρόπος για να κάνετε μια απλή αλογοουρά πιο εντυπωσιακή είναι το twisted style.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορείτε πολύ απλά να πιάσετε τα μαλλιά σας σε μια χαμηλή ponytail, κρατώντας δυο τούφες μαλλιών εκτός. Αυτές τις τούφες θα τις σταυρώσετε και θα τις τυλίξετε γύρω από το λαστιχάκι δημιουργώντας ένα μαγευτικό απλό χτένισμα.

Επίσης, μπορείτε τις τούφες αυτές να τις στριφογυρίσετε πριν τις σταυρώσετε.

Bubble ponytail για χαλαρές εμφανίσεις

Bubble ponytail για χαλαρές εμφανίσεις

Εναλλακτικό και πολύ κομψό είναι και το bubble σχέδιο αλογοουράς. Η δημιουργία του είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει τόσο σε ένα ψηλό, όσο και σε ένα χαμηλό ponytail.

Αφού λοιπόν φτιάξετε την απλή αλογοουρά σας, πάρτε μερικά ακόμη λαστιχάκια και πιάστε τα μαλλιά σας σε διάφορα σημεία, όπως στην εικόνα. Για καλύτερο αποτέλεσμα κρεπάρετε ελαφρώς την ponytail για να μπορέσουν να έχουν όγκο οι φούσκες σας.

Πρακτικά ponytails στολισμένα με κορδέλα ή αξεσουάρ μαλλιών

Πρακτικά ponytails στολισμένα με κορδέλα ή αξεσουάρ μαλλιών

Μια κορδέλα ή ένα λαστιχάκι με χοντρό δαχτυλίδι μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως την απλή και πρακτική σας αλογοουρά σε ένα κομψό και μαγευτικό χαλαρό χτένισμα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο, απλά πιάστε τα μαλλιά σας χαλαρά και στολίστε τα με το αξεσουάρ της αρεσκείας σας.

Ψηλή κοτσίδα με χαλαρή πλεξούδα

Ψηλή κοτσίδα με χαλαρή πλεξούδα

Οι κοτσίδες είναι ακόμη μια ωραία πρόταση για την καθημερινότητα και όχι μόνο. Αφού λοιπόν πιάσετε τα μαλλιά σας στο ύψος που επιθυμείτε, δημιουργώντας μια απλή αλογοουρά, ξεκινήστε να την πλέκετε με τον τρόπο που σας αρέσει για να την κάνετε πιο στυλάτη.

Messy πρακτικά ponytails με όγκο στο επάνω μέρος

Messy πρακτικά ponytails με όγκο στο επάνω μερος

Απλή ή διακοσμημένη με πλεξούδα μια messy ponytail είναι πάντα εντυπωσιακή. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με το απαραίτητο κρεπάρισμα που θα δώσει όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο κομψό.

Χαμηλή αλογοουρά με κόμπο ή στριφογύρισμα των μαλλιών

Χαμηλή αλογοουρά με κόμπο ή στριφογύρισμα των μαλλιών

Πέρα από τις παραπάνω επιλογές μπορείτε να δοκιμάσετε το πιάσιμο μια χαλαρής χαμηλής αλογοουράς χωρίς λαστιχάκι, αλλά με κόμπο των μαλλιών, στηρίζοντας τον με τσιμπιδάκια. Βέβαια αν θέλετε να την νιώθετε πιο σταθερή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι και να το κρύψετε με τον κόμπο.

Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα το στριφογύρισμα των μαλλιών γύρω από το λαστιχάκι σε συνδυασμό με ένα χαλαρό πιάσιμο αναφέρει το beautetinkyriaki.

Ακολουθώντας μια από τις παραπάνω προτάσεις για όμορφο ponytail, θα είσαι κομψή και περιποιημένη κάθε στιγμή, είτε κάθεσαι στο σπίτι ή ακόμη και σε μια έξοδο για οποιαδήποτε περίσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ