Πώς η καφεΐνη βοηθάει στην αθλητική απόδοση; - Βελτιώνει & την πνευματική ικανότητα

Η καφεΐνη εκτός από την σωματική αντοχή, φαίνεται να βελτιώνει και την πνευματική ικανότητα των αθλητών

Την καφεΐνη την αγαπούν ευρέως οι αθλητές, όλων των επιπέδων, καθώς είναι μία δημοφιλής βοήθεια για την αύξηση της απόδοσής τους κατά την διάρκεια της προπόνησης και των ασκήσεων υψηλής έντασης.

 

Πολλοί αθλητές είθισται να απολαμβάνουν μία κούπα καφέ ώστε να ανταπεξέρχονται καλύτερα σε αερόβιες ασκήσεις που απαιτούν ενέργεια και γενικότερα σε ασκήσεις μυϊκής αντοχής. Η καφεΐνη εκτός από την σωματική αντοχή, φαίνεται να βελτιώνει και την πνευματική ικανότητα των αθλητών, βοηθώντας τους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να έχουν καθαρό μυαλό κατά την διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι οι μέτριες δόσεις καφεΐνης μια ώρα πριν από την άσκηση μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή ενός αθλητή.

 

Για να υπάρχει η μέγιστη αύξηση της απόδοσης, χρειάζονται 80-130mg καφεΐνης, 45-60 λεπτά πριν την σωματική άσκηση. Επίσης, μπορεί να καταναλωθεί και κατά την διάρκεια της άσκησης βοηθώντας τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και τους ανθρώπους που ασκούνται ερασιτεχνικά να αυξάνουν την απόδοσή τους και να ανταποκρίνονται καλύτερα σε έντονες συνθήκες προπόνησης.

 

Τα 80-130mg καφεΐνης που μας προσφέρουν ευεργετικά οφέλη στο οργανισμό αντιστοιχούν σε ένα ποτήρι κρύου φραπέ (1,5 κουταλάκι ή 3γρ στιγμιαίου καφέ) ή σε μια κούπα ζεστού Νες (1 κουταλάκι ή 2γρ στιγμιαίου καφέ).

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η  καφεΐνη αποτελεί βασικό συστατικό των ενεργειακών ποτών, ωστόσο για μεγαλύτερη απόδοση μπορεί κανείς εναλλακτικά να καταναλώσει ένα ρόφημα καφέ όπως για παράδειγμα μία κούπα ζεστού στιγμιαίου καφέ, αναφέρει το diatrofi.gr.

 

Έτσι εάν κι εσείς αγαπάτε τον αθλητισμό, μπορείτε να απολαύσετε μία κούπα στιγμιαίου καφέ 60 λεπτά πριν την προπόνηση σας, για να σας τονώσει, να βελτιώσει την συγκέντρωση σας και την διάθεσή σας, οδηγώντας στην βελτίωση των αθλητικών σας επιδόσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ