Παρίσι - Ένας σεφ αποκαλύπτει: Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ δείπνησε με τον Hollande στο Elysée- 'Εφαγε foie gras σαν να μην υπάρχει αύριο, έξαλλος ο Κάρολος (φωτό)

Ο Guillaume Gomez στο βιβλίο του αφηγείται "ανέκδοτα" περιστατικά από τα επίσημα γεύματα των υψηλών καλεσμένων των Πρέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του επικεφαλής σεφ υψηλής γαστρονομίας στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας, Guillaume Gomez, με τίτλο «A la Table des présidents» («Στο τραπέζι των προέδρων»). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guillaume Gomez (@guillaume_gomez_)

Ο Guillaume Gomez αφηγήθηκε "ανέκδοτα" περιστατικά από τα επίσημα γεύματα των υψηλών καλεσμένων των Πρέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας.

(Photo: «A la Table des présidents», Cherche Midi)

Ο σεφ έχει κάνει συλλογή με όλα τα μενού γευμάτων και δείπνων που έγραψαν ιστορία κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γαλλική Προεδρία.

(Photo: «A la Table des présidents», Cherche Midi)

Επί 6 χρόνια έγραφε αυτό το βιβλίο και τώρα παρουσιάζει στο κοινό τις προτιμήσεις των επίσημων καλεσμένων στη Γαλλία.

(Photo: «A la Table des présidents», Cherche Midi)

Διηγείται όσα συνέβησαν στο διαβόητο δείπνο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄και του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, στις 6 Ιουνίου 2014, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας, όπως αναφέρει το Paris Match

«Προτείνω foie gras γιατί γνωρίζω ότι αρέσει στην Βασίλισσα Ελισάβετ, το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος, είναι εντελώς αντίθετος με την σπεσιαλιτέ αυτή, την οποία, μάλιστα, απαγορεύει σε όλους τους δικούς του καλεσμένους».

Ο François Hollande, τότε Πρόεδρος της Γαλλίας, προτείνει έναν συμβιβασμό: Να επιλέξει το μενού η βασίλισσα, κάτι το οποίο συνέβη για πρώτη και μοναδική φορά!

Τελικά, όπως σωστά μαντεύετε, η Βασίλισσα επέλεξε το foie gras, ο Πρέσβης είπε ότι είναι επιλογή της Βασίλισσας και έτσι απεφεύχθη το διπλωματικό επεισόδιο...

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ