Στην τηλεόραση ο Σασμός: Το πολύκροτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη με επίκεντρο την κρητική βεντέτα - Ποιος είναι ο ένοχος;

Δείτε παρακάτω ποια είναι η ατμόσφαιρα & η πλοκή αυτού του θαυμάσιου βιβλίου ιδανικού για να γίνει σίριαλ στην τηλεόραση

Ο Σασμός, το πολύκροτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη και στη μικρή οθόνη!

Ερίζουν σύμφωνα με πληροφορίες του eirinika τα κανάλια για τη μεταφορά του πολυδιαβασμένου Μυθιστορήματος στην τηλεόραση.

Η γνωστή εταιρεία παραγωγής JK Γιάννης Καρατζόπουλος και οι έμπειροι συνεργάτες της διέκριναν στον μπεστ σέλερ του Σπύρου Πετρουλάκη όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το κάνουν μεγάλη επιτυχία ως καθημερινή σειρά.

Η αλήθεια είναι πως η πλοκή και οι πρωταγωνιστές αυτού του συγκλονιστικού μυθιστορήματος με φόντο την ενδοχώρα της Κρήτης και τη «μαύρη» παράδοση της στις βεντέτες διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα κρατήσουν τους τηλεθεατές με κομμένη την ανάσα.

Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιοι θα είναι Κρητικοί ντελικανήδες που θα επιλεγούν στο κάστινγκ, οι μαυροφορεμένες γυναίκες οι έφηβοι και πως το σκηνικό θα στηθεί για να αποδώσει σωστά και πιστά της απόμερες βουνοκορφές, όπου οι φόνοι κρύβονται ανάμεσα στα δέντρα και οι ήχοι των όπλων εξαφανίζονται στον αντίλαλο των βουνών.

Δείτε παρακάτω ποια είναι η ατμόσφαιρα & η πλοκή αυτού του θαυμάσιου βιβλίου ιδανικού για να γίνει σίριαλ στην τηλεόραση.

Η ιστορία μας ξεκινάει από την επαρχία Αμαρίου Ρεθύμνου και, συγκεκριμένα, από τη Μέση Ποριά. Ένας ντόπιος, ο Στεφανής, ξεκινάει αχάραγα μαζί με τον μικρό γιο του, τον Νικηφόρο, και τον συνομήλικο φίλο του, τον Μανόλη, να πάνε στο βουνό για να φροντίσουν τα πρόβατα της οικογένειας.

Το πρωί προχωρά, οι δουλειές δρομολογούνται η μία μετά την άλλη και ο Νικηφόρος κάθεται για λίγο να ξαποστάσει και να καπνίσει ένα τσιγάρο. Τα δυο παιδιά απορροφημένα στο παιχνίδι με την μπάλα τους δεν πολυασχολούνται μαζί του, μέχρι που ο Μανόλης πηγαίνει να του ζητήσει λίγο νερό. Μαζί με τον μικρό όμως έρχεται και ο θάνατος για τον άτυχο Στεφανή, αφού του στήνουν καρτέρι και του φυτεύουν εφτά σφαίρες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του μικρού Μανόλη που βλέπει και αναγνωρίζει τον δολοφόνο.

Μια βεντέτα που όλοι νόμιζαν ξεχασμένη αναζωπυρώθηκε με τον τραγικότερο τρόπο. Ο μοναδικός μάρτυρας δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει, καθώς τρέμει από τον φόβο του εξαιτίας της απειλής γι’ αντεκδίκηση σε αυτόν και την οικογένειά του. Ωστόσο, αυτό θα είναι ένα μυστικό που, όσον καιρό θα το κρατάει, θα τον καίει και θα τον βασανίζει.

Οι συγχωριανοί και τα άτομα από τα διπλανά χωριά νομίζουν πως δε θα υπάρξει συνέχεια σε αυτό το άγριο φονικό, όμως κάνουν λάθος καθώς σύντομα θα ακολουθήσει κι άλλος φόνος, ακόμα τραγικότερος. Ένα κουβάρι γίνονται οι ζωντανοί με τους αδικοχαμένους, τα θύματα πληθαίνουν, οι έχθρες φουντώνουν, τα μίση δηλητηριάζουν τις ψυχές και ακόμη κι οι αθώοι μπαίνουν στο στόχαστρο, καθώς δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ποιος είναι αυτός που πραγματικά υποκίνησε την όλη βεντέτα.

Μαζί με τους νεκρούς, όμως, υποφέρουν και οι ζωντανοί και μάλιστα αυτοί που δε φταίνε σε τίποτα. Μια μάνα με την κόρη της αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους για να γλιτώσουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους και εν τέλει την ίδια τη ζωή τους. Από την Κρήτη μετοικούν σε ένα απομακρυσμένο χωριό των Ιωαννίνων, πιστεύοντας πως εκεί δε θα μπορέσουν να εντοπιστούν από κανέναν γνωστό τους.

Η Μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια και το πεπρωμένο κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει, έστω κι αν αυτό εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά από ό,τι φαντάζονταν, μέχρι να επέλθει τελικά ο πολυπόθητος Σασμός

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι 7 πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα...». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή.

Ακολουθεί δεύτερος θάνατος - αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα...». Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε...». Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ