Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει απολαυστικό φαγητό - Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά

Το ψαρονέφρι αυτό αφενός ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, αφετέρου αφήνει να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και του τζίντζερ.

ΥΛΙΚΑ

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2 εκ.
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ (ή 2 κοφτά κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένα ανάμεικτα μπαχαρικά (κύμινο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κανέλα)
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  • ΒΗΜΑ 2Προσθέτω το ψαρονέφρι, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το κρέας να ροδίσει.
  • ΒΗΜΑ 3Προσθέτω το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Πασπαλίζω με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 λεπτό και ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • ΒΗΜΑ 4Δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Σβήνω με 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα μια πυκνή σάλτσα.
  • ΒΗΜΑ 5Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ