Ο Σπύρος Σούλης δίνει tips: Με αυτά τα 5 βήματα θα κάνετε τους τοίχους σας να αστράφτουν

Δείτε τις συμβουλές που μας δίνει... 

Το πλύσιμο των τοίχων είναι απαραίτητο αν θέλετε να κάνετε ένα βαθύ καθάρισμα στο σπίτι σας. Οι καλύτερες εποχές για να το κάνετε είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς αυτές τις εποχές η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για να αφήσετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ανοιχτά ώστε να στεγνώσουν γρήγορα.

Μπορεί να χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω, όμως είναι ένα απαραίτητο κεφάλαιο της καθαριότητας του σπιτιού σας: αν οι τοίχοι σας είναι καθαροί, το σπίτι σας θα φαίνεται κι αυτό καθαρό, θα μυρίζει όμορφα και θα παρατείνετε τον χρόνο ζωής του χρώματός του.

Το πλύσιμο των τοίχων είναι απαραίτητο αν θέλετε να κάνετε ένα βαθύ καθάρισμα στο σπίτι σας.

Τι χρειάζεστε:

  • Σκούπα
  • Πετσέτα
  • Ηλεκτρική σκούπα με βουρτσάκι
  • Κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι
  • Κουβά με καθαρό νερό
  • Ξεσκονόπανο
  • Πανιά

Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα υλικά.

#1 Βγάλτε όλους του πίνακες από τους τοίχους και μεταφέρετε τα έπιπλα στο κέντρο του δωματίου. Αφήστε αρκετό χώρο, ώστε να μπορείτε να δουλέψετε άνετα.

#2 Ξεσκονίστε του τοίχους και τις βάσεις τους. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να καλύψετε μια σκούπα με πετσέτα και να σκουπίσετε τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω. Αν η βάσεις τους είναι πολύ βρώμικες, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με βουρτσάκι. Μπορείτε επίσης να τις καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με νερό και σαπούνι.

Χρησιμοποιήστε νερό με σαπούνι.

#3 Προστατεύστε τα πατώματα ρίχνοντας πανιά για να απορροφήσουν το νερό που θα τρέξει από τους τοίχους αναφέρει το spirossoulis.

#4 Με ένα απαλό πανί ή ένα σφουγγάρι (χωρίς σύρμα), τρίψτε τους τοίχους με ζεστό νερό και σαπούνι. Μην χρησιμοποιήσετε κάποιο χρωματιστό σφουγγάρι ή χρωματιστό σαπούνι για να αποφύγετε τον κίνδυνο να μείνουν λεκέδες στους τοίχους.

#5 Ξεπλύνετε τους τοίχους με καθαρό νερό. Αν δείτε το νερό στον κουβά να μαυρίζει, αλλάξτε το για να μην ξαναβρωμίσουν οι τοίχοι σας!

Ανοίξτε τα παράθυρα!

Αν δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες, αφήστε μερικά παράθυρα ή μπαλκονόπορτες ανοιχτά. Ο αέρας θα μεταφέρει την φρεσκάδα του σαπουνιού σε ολόκληρο το σπίτι και οι τοίχοι σας θα στεγνώσουν πιο γρήγορα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ