10+2 λόγοι για να κάνουμε φανατικά & πιστά distant πιλάτες: H Άννα Λιβανού μας γυμνάζει μέσα από την οθόνη του κινητού ή του tablet μας

Ταξιδεύοντας… με την γυμναστική στο σπίτι... 

Πριν από δύο χρόνια βρέθηκα στο Μπαλί της Ινδονησίας με σκοπό να διευρύνω τις γνώσεις μου στον τομέα της yoga, ολοκληρώνοντας το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Vinyasa Yoga. 

 

Έχοντας συλλέξει εμπειρίες από πολλές και διαφορετικές μορφές άσκησης στην μέχρι τώρα πορεία μου και έχοντας ειδικευτεί σαν pilates instructor, η yoga αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό μου.

 

 

 

 

Σκοπός μου, πέρα από τις γνώσεις που θα λάμβανα, ήταν να ανοίξω τους πνευματικούς μου ορίζοντες μέσω ενός τόσο μοναδικού ταξιδιού που θα μου προσέφερε πληθώρα νέων εμπειριών.

 

 

 

Τώρα δύο χρόνια μετά, κι εν μέσω πανδημίας ένα τέτοιο ταξίδι φαντάζει σχεδόν αδύνατο. Οι εμπειρίες όμως που αποκόμισα, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της yoga μου έμαθαν να βλέπω τα πράγματα μέσα από ένα πιο θετικό πρίσμα.  

 

 

Σε αυτή λοιπόν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, η ενασχόληση με το σώμα και το νου μας, μοιάζει περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Η άσκηση λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, δρα προληπτικά και θεραπευτικά σε χρόνιες παθήσεις και μυοσκελετικούς πόνους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες, ενώ μας γεμίζει χαρά και ευεξία.

 

Συνεπώς, ο περιορισμός των καθημερινών μας δραστηριοτήτων που επιφέρει και απότομη μείωση της κίνησης μας, σε συνδυασμό με την αύξηση του άγχους μας λόγω των συνθηκών, καθιστούν την άσκηση πολύτιμη. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο, καθώς οι κοινωνικές μας συναναστροφές και υποχρεώσεις έχουν μειωθεί δραματικά.

 

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, τα ζωντανά διαδικτυακά μαθήματα pilates και yoga κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Μέσα από την δική μου εμπειρία και τα λεγόμενα των μαθητών μου, τα αποτελέσματα των online μαθημάτων είναι εξίσου ικανοποιητικά, προσφέροντας υψηλό επίπεδο εκγύμνασης, χρονική ευελιξία στο καθημερινό πρόγραμμα του ασκούμενου και ασφάλεια.

 

Το pilates και η yoga μέσα σε πολλά ακόμα, θα μας βοηθήσουν:

- στη συμμετρική στάση του σώματος μας, 
- στην βελτίωση της ευλυγισίας μας και της ελαστικότητας των μυών μας, 
- στην ενδυνάμωση του κέντρου μας, 
- στην σταθεροποίηση της σπονδυλικής μας στήλης και της λεκάνης, 
- στον έλεγχο της αναπνοής μας, 
- στην ομαλή ροή της κίνησης μας και στον κινητικό μας συντονισμό,
- στη μυϊκή ενδυνάμωσή μας, 
- στην καλύτερη λειτουργία των αρθρώσεων μας,
- στην βελτίωση της ισορροπίας και της δύναμής μας

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Άννα Λιβανού και μέσω Instagram στον εξής λογαριασμό: @ livanna_yoga_pilates

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ