Η Μαίρη Κατράντζου & τα συγκλονιστικά made in greece μαντήλια που έφτιαξε για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τα δώρα του 1821-2021 (Φωτό)

Η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τα νέα δώρα εθιμοτυπίας για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Η Μαίρη Κατράντζου είναι μία από τις πιο επιδραστικές σχεδιάστριες του κόσμου της μόδας.

 

Η 37χρονη Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου μπορεί να έχει τα τελευταία χρόνια ως έδρα της το Λονδίνο, δεν ξεχνά όμως ποτέ τις ελληνικές ρίζες της. 

 

Πρόσφατα, συνεργάστηκε με την Προεδρία της Δημοκρατίας και δημιούργησε μια συλλογή από κομψά αντικείμενα με σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση τα οποία διέθεσε αφιλοκερδώς ώστε να προσφέρονται ως δώρα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εθιμοτυπικές συναντήσεις της.

 

Η ίδια ανέβασε μια φωτογραφία από τη συνάντησή της με την κυρία Σακελλαροπούλου στο λογαριασμό της στο instagram και περιέγραψε τα συναισθήματά της για τη συνεργασία αυτή:

"Η συνεργασία με τη Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πολύ συγκινητική για μένα ως Ελληνίδα δημιουργός που ζει στο εξωτερικό. Είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη συνεργασία και μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι που να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και την κα Πρόεδρο επάξια. 

Το γεγονός ότι η κα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους καθώς και η συμβολή της μέσω της πορείας της στην ανάδειξη των αρχών και των αξιών της σύγχρονης Ελλάδας, αποτέλεσε για μένα τεράστια έμπνευση.”

Η καλλιτέχνιδα, της παραχώρησε δωρεάν μία νέα σειρά από φουλάρια και γραβάτες, τα οποία θα δίνονται ως δώρα εθιμοτυπίας. Γεμάτα ψηφιδωτά που θυμίζουν το Μινωικό πολιτισμό, αλλά και στοιχεία από τη συλλογή της Μαίρης Κατράντζου που παρουσιάστηκε στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της χώρας μας.

«Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κολάζ διαχρονικών ιδεών, συμβόλων και απεικονίσεων που αποτυπώνουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ιδέες της Ελλάδας», ανέφερε η καλλιτέχνιδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ