Ίδρυμα Ωνάση: Ανοιχτή συζήτηση για το AIDS - Μία κουβέντα με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα (Φωτό & Βίντεο)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλά για το AIDS στην διαδικτυακή συζήτηση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Παγκόσμια Ημέρα AIDS η 1η Δεκεμβρίου και με αυτή την αφορμή η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» στην οποία θα λάβει μέρος και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, φιλοξενεί τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και το AIDS.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αγκαλιά ενός πατέρα και μιας μητέρας. Από το χαμόγελο ενός περήφανου μωρού. Από την κατανόηση και την αγάπη –δίχως όρια και προϋποθέσεις– ενός συντρόφου. Στο φετινό I’m Positive, πρωταγωνιστεί η αποδοχή, μέσα από πέντε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν με ή χωρίς τον HIV.

 

Ο Μιχάλης και ο Γιώργος, ένα ομόφυλο ζευγάρι, μιλούν για υιοθεσία και αναδοχή. Ο Μάριος, ένας οροθετικός, πρώην χρήστης ουσιών, μιλάει για την αποδοχή από την κοινωνία. Ο Γιώργος και οι γονείς του για την αποδοχή της οικογένειας. Η Ερωφίλη, μιλάει για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και την ταυτότητα φύλου.

 

Ο Olamide, ένας Νιγηριανός που έφυγε από το σπίτι του επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διώχθηκε από τη χώρα του επειδή εργαζόταν για την υποστήριξη ατόμων με HIV, μιλάει για το στίγμα στη δική του κοινωνία.

 

Αποδέχομαι σημαίνει αγαπώ, ακούω, αντιλαμβάνομαι, συναισθάνομαι και κατανοώ. Ας εστιάσουμε το βλέμμα μας σε πέντε ιστορίες που συμβαίνουν δίπλα μας και ας μιλήσουμε ανοιχτά ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη που κουβαλάει μαζί του κάθε ιός και κάθε κοινωνία.

Στη συζήτηση που θα λάβει χώρα την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 12:00, εκτός από το Λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα, θα συμμετέχουν οι: Αντώνης Καρκάς, Γιώργος Καρκάς, Μαρία Κανταρτζόγλου, Μάριος Ατζέμης, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Μακρής, Ερωφίλη Κόκκαλη, Ogundimu Olamide Olatunde.

 

Συντονισμός συζήτησης: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Λυδία Παπαϊωάννου. Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Η συζήτηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο Onassis Channel στο YouTube

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ