Κάτια Νικολοπούλου: Έφυγε από τη ζωή η αεροσυνοδός της Ολυμπιακής που το 1963 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό στολών - Η ξαδέρφη μου με το υπέροχο χαμόγελο

Ήταν  Miss International Airhostess... 

Έφυγε απο την ζωή η πρώτη μου ξαδέλφη, Κάτια Νικολοπούλου. 

Ήταν  Miss International Airhostess 1963 και αεροσυνοδός της Ολυμπιακής. 

Ο Έλληνας κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης ίδρυσε την εμβληματική Ολυμπιακή, διάλεγε καλλονές αεροσυνοδούς και φρόντιζε να τις ντύνει με στιλ και την υπογραφή των θρυλικότερων μόδιστρων. Όπως της Coco Chanel και του Pierre Gardin.

 

 

Πρώτος σχεδιαστής των στολών της Ολυμπιακής, ήταν ο Jean Dessès (ή Γιάννης Ντεσσές, όπως ήταν το ελληνικό του όνομα) από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος υπήρξε από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας των δεκαετιών 1940-1960.

Ο «Βασιλιάς της Μουσελίνας», όπως ονομάστηκε στην πορεία της καριέρας του, πρότεινε για την Ολυμπιακή του Ωνάση ένα αυστηρό, μεσάτο ταγιέρ με έμφαση στο τότε New Look.

 

Από το γάμο της πρώτης εξαδέλφης μου της αεροσυνοδού Κάτιας Νικολοπούλου με τον εφοπλιστή Τάκη Κατσουλάκο Η Κάτια...

Δημοσιεύτηκε από Irene Nikolopoulou στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Δείτε επίσης: Vintage Pics: Η υπέρκομψη Pierre Cardin στολή αεροσυνοδού που άφησε εποχή στην Ολυμπιακή Αεροπορία (φώτο)

Με αυτή την στολή που βλέπετε στις φωτό, η πρώτη μου εξαδέλφη, η πανέμορφη και δυναμική Κάτια, πήρε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό για την ωραιότερη στολή στο Άμστερνταμ.....

H Κάτια πήγε στο Αρσάκειο δημοτικό και γυμνάσιο και λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών . Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και αγαπούσε την Ολυμπιακή σαν δεύτερη οικογένεια της. Παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Τάκη Κατσουλάκο. 

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ