21 χρόνια γάμου για τον βασιλιά Φίλιππο & την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου- Η συγκίνηση & τα δάκρυα μέσα στην εκκλησία (φωτό- βίντεο)

Επέτειος γάμου για το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου... 

Πριν από 21 ολόκληρα χρόνια ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1999 στον Καθεδρικό Ναό των Βρυξελλών και ο γάμος τους αποτέλεσε το γεγονός της δεκαετίας για το Βέλγιο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vorsten (@vorsten_nl)

 

 

 

Ο Φίλιππος, που δεν είχε ακόμη στεφθεί βασιλιά τότε, αλλά είχε τον τίτλο του Δούκα της Brabant, φόρεσε την ημέρα του γάμου του την στολή της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του, ενώ η 26χρονη τότε Mathilde, έλαμπε μέσα στο κομψό νυφικό του σχεδιαστή Edouard Vermeulen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J (@royal.obsessed)

 

 

 

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια της τελετής, με την όμορφη νύφη, αλλά και του καλεσμένους να βουρκώνουν την ώρα που το ζευγάρι αντάλασσε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης.

 

 

 

Περίπου 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών για να παρακολουθήσουν τον βασιλικό γάμο - οι αρχές περίμεναν ότι θα έφταναν τους 200.000 αλλά εκτιμάται πως ο κρύος καιρός ήταν εκείνος που σταμάτησε πολλούς εξ' αυτών- , ενώ ο γάμος είχε προκαλέσει πολύ θετικά συναισθήματα στους Βέλγους, που προσδοκούσαν ότι θα έφερνε στη χώρα μεγαλύτερη ενότητα.

Ο Φίλιππος ανέβηκε τελικά στον θρόνο του Βελγίου στις 21 Ιουλίου του 2013, με την Ματθίλδη να "στέφεται" βασίλισσα στο πλευρό του. 

Το βασιλικό ζεύγος έχει αποκτήσει μαζί 4 παιδιά: την διάδοχο του θρόνου, πριγκίπισσα Ελισάβετ, 19 ετών σήμερα, τον 17χρονο πρίγκιπα Gabriel, τον 15χρονο πρίγκιπα Emmanuel και την πριγκίπισσα Eléonore, 12 ετών σήμερα. 

21 χρόνια μετά τον γάμο τους είναι πιο ευτυχισμένοι και αγαπημένοι από ποτέ!

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ