Ιδέες για τέλεια οργάνωση κοσμημάτων σε θήκες, μπιζουτιέρες, αλλά & DIY κατασκευές (Φωτό)

Πάρτε ιδέες για μια οργανωμενη μπιζουτιέρα...

Όσο περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την τακτοποίηση της ντουλάπας μας, αλλά και την οργάνωση των κοσμημάτων μας.

Άλλωστε, όσο αποκτούμε με τον καιρό καινούργια αξεσουάρ, μετά από κάποιο διάστημα αρχίζει να επικρατεί ένας χαμός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε γρήγορα ή και καθόλου ορισμένες φορές αυτό που ψάχνουμε.

Αν όμως τακτοποιήσουμε σωστά και με σύνεση όλα μας τα σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ και τα υπόλοιπα κοσμήματα, μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο εύκολη την ζωή μας!

Κι όπως κάθε τακτοποίηση, έτσι κι αυτή ξεκινάει με το ξεκαθάρισμα του τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να κρατήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε χώρο και μπορούμε να αποθηκεύσουμε πιο εύκολα και πιο οργανωμένα τα πράγματα μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν μια σειρά από ιδέες για οργάνωση των κοσμημάτων μας.

Θήκες για καλύτερη οργάνωση των κοσμημάτων σε συρτάρια

 

Θήκες για οργάνωση των κοσμημάτων σε συρτάρια

 

Αν προτιμάτε να αποθηκεύετε τα κοσμήματα σας σε συρτάρια, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μην τα μπερδεύετε μεταξύ τους είναι οι θήκες.

Στα καταστήματα με μπιζού, αλλά και στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε αμέτρητες διαφορετικές θήκες φτιαγμένες από διάφανο πλέξιγκλας, πλαστικό ή υφασμάτινες.

Σε περίπτωση που θέλετε το αποτέλεσμα να είναι πολύ κομψό και πολυτελές, μπορείτε να αγοράσετε θήκες σαν αυτές που έχουν τα κοσμηματοπωλεία. Τις κλασικές συνήθως γκρι βελούδινες θήκες με διαφορετικά σχήματα για τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και τα κολιέ.

 

Οργάνωση κοσμημάτων σε συρτάρια

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές ακόμη εναλλακτικές προτάσεις. Δοκιμάστε για παράδειγμα να εκμεταλλευτείτε τις παγοθήκες ή τις αυγοθήκες που δεν χρειάζεστε. Μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για την τακτοποίηση των κοσμημάτων σας. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα πιατάκια ή μικρά μπολάκια.

Μπιζουτιέρες με συρτάρια ή χωρίς

 

Μπιζουτιέρα κουτί

 

Η πιο γνωστή επιλογή για την οργάνωση των κοσμημάτων δεν είναι άλλη από την μπιζουτιέρα.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και σχήματα, καθώς και σε στυλ. Κάποιες διαθέτουν συρτάρια για την ευκολότερη τακτοποίηση των αξεσουάρ σας. Δεν λείπουν όμως κι εκείνες που έχουν θήκες, είναι τσαντάκια ή απλά κουτάκια.

 

Πλεξιγκλάς μπιζουτιέρα με συρτάρια

 

Οι μπιζουτιέρες αποτελούν μια όμορφη ιδέα αποθήκευσης των κοσμημάτων. Μπορούν να κρυφτούν σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι, είτε να παραμείνουν πάνω στον πάγκο για να τον στολίσουν.

Stand κοσμημάτων για οργάνωση σε ράφι ή πάγκο

 

Stand κοσμημάτων για οργάνωση σε ράφι ή πάγκο

 

Ένας ακόμη ενδιαφέρον και πολύ στυλάτος τρόπος για να οργανώσετε τα αξεσουάρ σας είναι τα σταντ.

Διατίθενται στα καταστήματα σε μεγάλη ποικιλία που καλύπτει όλα τα γούστα. Ορισμένα εξ αυτών έχουν πιο ρετρό ή ρομαντικό ύφος, αλλά υπάρχουν και τα πιο artistic.

Κι αν σας αρέσουν οι κατασκευές, μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε μόνη σας ένα stand κοσμημάτων με κλαδιά από δέντρα. Τα ξύλα αυτά μπορείτε να τα αφήσετε στο φυσικό τους χρώμα περνώντας τα απλά με ένα διάφανο βερνίκι για να σκληρύνουν ελαφρώς ή να τα βάψετε με ένα χρωματιστό σπρέι μπογιάς.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εταζέρα ορεκτικών, δηλαδή την πιατέλα με τα πολλά επίπεδα, πάνω στην οποία να διακοσμήσετε τα αξεσουάρ σας.

Πως να τακτοποιήσετε τα βραχιόλια

 

Τακτοποίηση βραχιολιών σε συρτάρι ή σταντ

 

Για την οργάνωση των βραχιολιών υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι. Ο πιο απλός είναι να πάρετε μια θήκη και να τα τοποθετήσετε οριζόντια το ένα μετά το άλλο έτσι ώστε να τα βλέπετε με μια ματιά.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άδεια μπουκάλια και να τα περάσετε στο λαιμό τους ή ρολά κουζίνας ντυμένα με ύφασμα είτε χαρτί περιτυλίγματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά σταντ για να τα κρεμάσετε.

Ακόμη ένας απλός τρόπος για την τακτοποίηση των βραχιολιών είναι και η τοποθέτηση τους σε ένα όμορφο δίσκο ή πιάτο.

Προτάσεις για την οργάνωση των σκουλαρικιών

 

Οργάνωση σκουλαρικιών

 

Είτε είναι μικρά, είτε μεγάλα, τα σκουλαρίκια θα πρέπει να αποθηκεύονται ανά ζεύγος και με τέτοιο τρόπο ώστε να τα βρίσκει κανείς με μια ματιά.

Για να το επιτύχετε αυτό μια πολύ καλή λύση είναι οι θήκες με μικρά κουτάκια, σε καθένα εκ των οποίων θα βάλετε ένα ή το πολύ δυο ζευγάρια σκουλαρικιών.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα σταντ με τρύπες, ειδικό για την τακτοποίηση των σκουλαρικιών και να τα βάλετε εκεί οργανωμένα.

Κι αν θέλετε να κάνετε μια απλή, αλλά εντυπωσιακή κατασκευή, μπορείτε να φτιάξετε έναν πίνακα από φελλό. Στολίστε τον με κάποιο ύφασμα για να τον κάνετε πιο στυλάτο και τοποθετήστε ανά ζεύγος τα σκουλαρίκια σας.

Από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν επιλέξετε να τα αποθηκεύσετε στο συρτάρι, υπάρχουν χαρτόνια ή πλακέ θήκες σκουλαρικιών με τρύπες. Βέβαια κάτι τέτοιο μπορείτε να το φτιάξετε και μόνη σας με τη βοήθεια ενός μακετόχαρτου.

Πρωτότυπες ιδέες για τακτοποίηση κοσμημάτων στον τοίχο

Πρωτότυπες ιδέες για τακτοποίηση κοσμημάτων στον τοίχο (1)

 

Πέρα όμως από τις παραπάνω λύσεις, υπάρχουν πολλές που απαιτούν το κρέμασμα των αξεσουάρ στον τοίχο σαν διακοσμητικά.

Εκτός από τον πίνακα με φελλό που ήδη αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να φτιάξετε πολλές ακόμη κατασκευές. Αντί για φελλό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια δαντέλα, πλέγμα ή πλεκτό.

Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις παλιές σας κρεμάστρες. Τοποθετήστε τους γατζάκια για να μπορείτε να κρεμάσετε οτιδήποτε θέλετε.

 

Πρωτότυπες ιδέες για τακτοποίηση κοσμημάτων στον τοίχο (2)

 

Δοκιμάστε να βρείτε χοντρά ξύλα πάνω στα οποία να βάλετε γάντζους, πόμολα ή καρφάκια για να κρεμάσετε και πάλι τα κολιέ και τα βραχιόλια σας αναφέρει το beautetinkyriaki.

Μια ακόμη όμορφη πρόταση για την τακτοποίηση των σκουλαρικιών σας είναι η χρήση μιας αλυσίδας. Πάρτε μια χοντρή αλυσίδα, κρεμάστε τη στον τοίχο δημιουργώντας όποιο σχήμα θέλετε και βάλτε στις τρύπες της τα σκουλαρίκια σας.

 

Πρωτότυπες ιδέες για τακτοποίηση κοσμημάτων στον τοίχο (3)

 

Και η πιο απλή λύση είναι απλά να καρφώσετε μερικά καρφάκια στον τοίχο για να κρεμάσετε τα κοσμήματα σας στολίζοντας τον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ