Β. Παπαευαγγέλου - Κορωνοϊός: Πιέζεται το ΕΣΥ , ''ο τόπος ακόμα βράζει'' - Η πανδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή (βίντεο)

«Η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή και σε μια τέτοια περίπτωση το ήδη «κουρασμένο» ΕΣΥ δεν θα αντέξει».

Στα 1.251 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε απόψε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52,7% άνδρες.

Β. Παπαευαγγέλου: Μείωση στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχει διατήρηση της πίεσης στο ΕΣΥ

Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας καταγράφουν οι επιστήμονες, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου «μπορούμε να πούμε ότι ο τόπος ακόμα βράζει», όπως είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε παρατηρείται μείωση στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχει διατήρηση της πίεσης του συστήματος υγείας λόγω των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Τα σχολεία αποφασίσαμε να μην ανοίξουν γιατί η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε και δεν θέλαμε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα και γιατί κρίναμε ότι με 7 ημέρες με ανοιχτά σχολεία έως τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα προσφέρει περισσότερα απ' όσα θα διακινδυνεύαμε τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τέλος, επισήμανε ότι ένας ασυμπτωματικός σε κλειστό χώρο είναι αρκετός για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα.

Γκ. Μαγιορκίνης: Μικρότερη μείωση των νέων κρουσμάτων καταγράφεται πλέον στην Αθήνα από ό,τι στη Θεσσαλονίκη

Μικρότερη μείωση των νέων κρουσμάτων καταγράφεται πλέον στην Αθήνα από ό,τι στην Θεσσαλονίκη καθώς η μείωση αυτή είναι 7-8% στην Αττική και 25% στην Θεσσαλονίκη εξήγησε κατά την αποψινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως επανέλαβε το ενεργά κρούσματα διατηρούνται και στις δύο περιοχές κάτω από τη μονάδα όσον αφορά τον δείκτη επιδημιολογικής παρατηρήσης RT.

 

Παρατήρησε ότι παραμένει χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα νότια της χώρας, αλλά υψηλό ακόμη σε άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.

Αναφερόμενος στις ηλικίες είπε ότι σ' αυτές που υπάρχει μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου είναι ηλικίες 40 με 65 ετών και στους 65 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ