4 τρόποι για την προστασία του website της επιχείρησής σας - Security plugins & ισχυροί κωδικοί

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, διασφαλίζετε ότι η επιχείρησή σας λειτουργεί ομαλά...

Πλέον στην εποχή της πληροφορίας και του διαδικτύου, είναι αδιανόητο για μια επιχείρηση να μην προβάλλεται στους πελάτες της μέσω του website της. Μπορεί λοιπόν η σύσταση εταιρείας στην Ελλάδα να αποτελεί το πρώτο και σημαντικό βήμα των επιχειρηματικών σας ενεργειών, ένα εξίσου σημαντικό βήμα είναι η δημιουργία του εταιρικού website και πιο συγκεκριμένα η θωράκισή του από όλες εκείνες τις κακόβουλες ενέργειες που θέλουν να βλάψουν την επιχείρησή σας. 

Η ασφάλεια του website σας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξή του. Εάν λοιπόν είστε μια μεγάλη και καταξιωμένη επιχείρηση, όπως ο Οίκος Εφραίμογλου για παράδειγμα που αποτελεί μια ηγέτιδα εταιρεία στο χώρου του χαλιού στη χώρα μας, πρέπει το website σας να παρέχει την κατάλληλη ασφάλεια και χρηστικότητα στις ηλεκτρονικές αγορές των πελατών σας.

Εάν το cybersecurity αφορά γενικά την ασφάλεια των υπολογιστών και των δικτύων από κλοπές δεδομένων και κακόβουλων λογισμικών, το αντίστοιχο web security επικεντρώνεται στην ασφάλεια των websites, των υπηρεσιών τους και των εφαρμογών. Με άλλα λόγια αποτελεί ένα υποσύνολο του γενικού όρου του cybersecurity. Ας δούμε αναλυτικά κάθε έναν από τους 4 τρόπους προστασίας του website σας:

1 Εγκαταστήστε security plugins
 

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δωρεάν ή premium plugins που θα συμβάλουν στην προστασία του website σας. Εάν δεν έχετε το διαθέσιμο budget αυτή τη στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δωρεάν επιλογές που σας παρέχονται. Μερικά από τα πιο γνωστά plugins για το WordPress περιλαμβάνουν το Bulletproof Security και το Sucuri. Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα Magento, μπορείτε να επιλέξετε από το MageFence και το Amasty. Τέλος, το JHackGuard και το jomDefender είναι οι κορυφαίες επιλογές για ιστότοπους που υποστηρίζονται από το Joomla.

Στην περίπτωση που το website σας είναι custom και δεν υποστηρίζεται από κάποια πλατφόρμα CMS, ένας προγραμματιστής της εταιρείας σας θα σας βοηθήσει να προσθέσετε έναν κωδικό ασφαλείας.

2 Η χρήση των πρωτοκόλλων HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)
 

Τα πρωτόκολλα Secure Sockets Layer (SSL) παίζουν καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια του website αλλά και το SEO του, καθώς επηρεάζουν την γενική του κατάταξη. Όσον αφορά τη διατήρηση ασφαλείας του website σας θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το SSL το συντομότερο δυνατό, στην περίπτωση που website σας δεν διαθέτει. Στην πραγματικότητα, πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο με πρωτόκολλα HTTPS έτσι ώστε η σύνδεση μεταξύ του ιστότοπου και διακομιστή να είναι πάντα ασφαλής. Επίσης θα λέγαμε πως το HTTPS αυξάνει την “εμπιστοσύνη” των μηχανών αναζήτησης - συνεπώς και των χρηστών - προς το δικό σας brand.

3 Διατηρήστε ενημερωμένο το Content Management System (CMS) και το λογισμικό σας
 

Η ενημέρωση του λογισμικού είναι πάντοτε η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των τρωτών σημείων, ενός website. Σίγουρα δεν υπάρχει κανένα λογισμικό χωρίς ψεγάδια. Αλλά κάθε ενημέρωση αυτών των λογισμικών προσπαθεί να βελτιώσει τα τυχόν ελαττώματά τους. Εάν εσείς από την πλευρά σας δεν ενημερώσετε αυτά τα λογισμικά, αφήνετε το website σας ευάλωτο και απροστάτευτο ενάντια στους επίδοξους χάκερς που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του website σας.

4 Χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης
 

Η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης στο website σας αποτελεί και το χρυσό κανόνα του cybersecurity. Ορισμένοι ειδικοί μπορεί να θεωρούν τους κωδικούς πρόσβασης παρωχημένους, αλλά η αλήθεια είναι πως παραμένουν απαραίτητοι. Ο κωδικός πρόσβασης στην πλατφόρμα CMS πρέπει να είναι ισχυρός, καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι χρήστες. Ένας επίσης κρίσιμος παράγοντας είναι και ο έλεγχος ταυτότητας του χρήστη.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, διασφαλίζετε ότι η επιχείρησή σας λειτουργεί ομαλά και φυσικά χωρίς διακοπές λόγω των επικίνδυνων cyberattacks. Με την εφαρμογή αυστηρής προστασίας στο website σας, αυξάνετε την εμπιστοσύνη της επωνυμίας σας, όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης και τους επισκέπτες του διαδικτύου. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει τα απαραίτητα βήματα για μια ασφαλή εμπειρία και για εσάς αλλά και για τους πελάτες σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ