Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου 2020 - Ανάμεσα τους η βασίλισσα του bitcoin & οι CEO ασφαλιστικής & αυτοκινητοβιομηχανίας (φώτο)

Γυναίκες στην κορυφή του κόσμου

To Forbes δημοσίευσε και φέτος τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη για το 2020  Γυναίκες από το χώρο της πολιτικής , της οικονομίας, των επιχειρήσεων, και του θεάματος που κατάφεραν να διακριθούν σε αυτό που κάνουν και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Στις 10 πρώτες θέσεις βλέπουμε πολύ γνωστές μας γυναίκες. 

Αυτές λοιπόν είναι οι 10 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη γιά το 2020 , σύμφωνα με την ετήσια λίστα του  Forbes 

Πάντα εδώ η Ανγκελα Μέρκελ μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ , ανερχόμενη η Καμάλα Χαρις , η 56χρονη εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ  ,η Πρόεδρος της ΕΕ , Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ,η   ,Μελίντα Γκέιτς η Νάνσυ Πελόζι , η Mary Barra  επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors , έστρεψε την εταιρεία στα ηλεκτρικά οχήματα, με κέρδη 21 εκ δολ το 2019 , η Αnna Patricia Botin παρέλαβε απο τον πατέρα της & απογείωσε την τράπεζα υποστηρίζοντας και την γυναικεία επιχειρηματικότητα , η Abigail Johnson που διαχειρίζεται τρισεκατομμύρια σε funds & θεωρείται Βασίλισσα του bitcoin & τέλος δέκατη απο την λίστα των 100 η Gail Bourdreaux CEO της Anthem ασφαλιστικής εταιρείας - κολοσσού.

Στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη συναντάμε επίσης και τη Rihanna , την Βασίλισσα Ελισάβετ, την Oprah Winfrey,

 Η λίστα του Forbes περιλαμβάνει γυναίκες από 30 χώρες, εκπρόσωπους τεσσάρων γενιών. Ανάμεσά τους είναι 10 αρχηγοί κρατών, 38 CEO και πέντε επιχειρηματίες.

Μεταξύ τους και ηγέτες που απέσπασαν τα εύσημα για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την πανδημία, όπως η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία βρίσκεται στο Νο32. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ