Kir Royale ή Caipirinha; Μαργαρίτα ή Mojito; Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή cocktails στον κόσμο

Cocktail χαρακτηρίζουμε ένα αλκοολούχο ποτό, με παραπάνω από 2 συστατικά. Είναι αλήθεια ότι παγκοσμίως, οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο τα cocktails από ότι οι άνδρες, που συνεχίζουν να τα αντιμετωπίζουν σαν μια… «γυναικεία υπόθεση».

Cocktail χαρακτηρίζουμε ένα αλκοολούχο ποτό, με παραπάνω από 2 συστατικά. Είναι αλήθεια ότι παγκοσμίως, οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο τα cocktails από ότι οι άνδρες, που συνεχίζουν να τα αντιμετωπίζουν σαν μια… «γυναικεία υπόθεση». Ας δούμε όμως, από τη Βάλια Κανελλοπούλου και το Clickatlife.gr  ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή cocktails σε όλο τον κόσμο;



10. Kir Royale

Το Kir Royale ή σκέτο Kir, είναι ένα cocktail με λικέρ κεράσι (crème de cassis) και λευκό κρασί ή σαμπάνια. Στη Γαλλία προτιμάται ως απεριτίφ πριν το φαγητό. Ανακατέψτε το λικέρ με το κρασί και βάλτε κι ένα κερασάκι μέσα.

9. Caipirinha

Ένα εξίσου διάσημο cocktail με βασικό συστατικό την περίεργη cachaça είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας. Φτιάχνεται αν αναμίξετε cachaça, lime και ζάχαρη.




8. Mint Julep

Αν και οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο ποτό κατάγεται από τις ΗΠΑ, φήμες θέλουν να ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο. Όπως και να έχει, τα βασικά του συστατικά είναι το bourbon, η ζάχαρη και το νερό, μαζί με δυόσμο.

7. Long Island Iced Tea
Μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά με το ice tea που ξέρουμε, αλλά μην παραπλανηθείτε. Είναι ένα δυνατό cocktail με πολλά διαφορετικά ποτά. Περιέχει 4 λευκά ποτά, βότκα, τζιν, τεκίλα και ρούμι, λίγη κόλα και triple sec. Προσοχή στην κατανάλωση!

6. Μαργαρίτα

Εξαιρετικά δροσιστικό ποτό που προτιμάται στα μεξικάνικα εστιατόρια για να σβήσει την πικάντικη γεύση των φαγητών. Βασικό του συστατικό είναι η τεκίλα, το cointreau ή άλλο λικέρ πορτοκάλι, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι το αλάτι στο χείλος του ποτηριού. Θα συναντήσετε και μαργαρίτα παγωμένη (frozen) ή μαργαρίτα φράουλα.

5. Mimosa
Ο χυμός πορτοκάλι ταιριάζει τόσο υπέροχα με το αφρώδες κρασί. Είναι ένα πανεύκολο cocktail, ελαφρύ κι ευκολόπιοτο. Σερβίρεται παραδοσιακά σε ποτήρι της σαμπάνιας κι έχει ένα υπέροχο ζωντανό χρώμα.



4. Apple martini

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας και στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι, δικαίως. Πολλοί αναφέρονται σε αυτό και ως Appletini. Φτιάχνεται αναμιγνύοντας βότκα, χυμό μήλου και λικέρ μήλο. Κάποιοι προσθέτουν και λίγο χυμό ανανά στο μίγμα. Σερβίρεται παγωμένο σε ποτήρι του martini.

3. Bellini

Ο πολτός του ροδάκινου αναδεικνύεται υπέροχα σε αυτό το cocktail που η εποχή του είναι το καλοκαίρι. Μαζί με τη σαμπάνια έχουμε έναν δροσιστικό συνδυασμό κι ένα νόστιμο cocktail, που κατάγεται από τη Βενετία.

2. Cosmopolitan

Πολλοί το λένε και σκέτο Cosmo. Το Cosmopolitan φτιάχνεται με βότκα, triple sec, lime και χυμό cranberry. Είναι κατακόκκινο και σίγουρα αγαπητό στις γυναίκες, μιας και είναι το ποτό της Carrie Bradshaw…

1. Mojito

Το πιο γνωστό και πιο… «πολυφορεμένο» cocktail. Κυκλοφορεί πια και σε… έτοιμη έκδοση, για όσους δεν ξέρουν ή βαριούνται να το φτιάξουν. Φτιάχνεται με λευκό ρούμι, ζάχαρη, δυόσμο, lime και σόδα. Πίνεται όλες τις μέρες του χρόνου, αλλά ταιριάζει περισσότερο το καλοκαίρι.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ