Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι με απλούς τρόπους για ζωντάνια και λάμψη -  Beaute στην καραντίνα

Kάντε beaute στο σπίτι... 

Κάθε γυναίκα λατρεύει να φροντίζει τον εαυτό της και να δείχνει όμορφη σε κάθε στιγμή. Όταν μάλιστα έχουμε και αρκετό χρόνο για χαλάρωση στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά και των μαλλιών μας.

Εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη, κάτι τέτοιο θα φρεσκάρει και τη διάθεση μας!

Πέρα λοιπόν από το beaute στο σπίτι για το πρόσωπο και το σώμα, μπορούμε να διατηρήσουμε απαλά, λαμπερά και υγιή τα μαλλιά μας προσφέροντας τους ότι χρειάζονται χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού.

Όλα ξεκινούν από το λούσιμο και την περιποίηση των μαλλιών μετά από αυτό. Δείτε αναλυτικότερα τα πιο σημαντικά tips για σωστό λούσιμο μαλλιών που χαρίζει λάμψη και διάρκεια.

Στη συνέχεια υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για γεμάτα ζωντάνια, εντυπωσιακά μαλλιά.

Φυσικές μάσκες για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Όταν η επίσκεψη στο κομμωτήριο δεν είναι εφικτή ή απλά θέλετε να κάνετε κάτι μόνη σας, υπάρχουν πολλές λύσεις για την σωστή περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι.

Η πιο εύκολη είναι η επιλογή μιας έτοιμης μάσκας του εμπορίου που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία ή τα καταστήματα καλλυντικών (ακόμη και online). Ωστόσο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και κάποια φυσικά υλικά για να κάνετε τη δική σας μάσκα μαλλιών.

Βασισμένη λοιπόν στο ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, αλλά και το λάδι καρύδας, οι σπιτικές θεραπείες αυτές θα χαρίσουν λάμψη και πλούσια ενυδάτωση στην τρίχα. Δείτε αναλυτικότερα τις πιο δημοφιλείς φυσικές μεθόδους για την περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι:Αντιμετωπίστε τα λιπαρά μαλλιά με φυσικούς τρόπους

Αν πάλι ταλαιπωρείστε από μεγάλη λιπαρότητα και νιώθετε πως τα μαλλιά σας δεν αντέχουν άλουστα δεύτερη μέρα, τότε πέρα από την διαδικασία του λουσίματος και του styling, που επηρεάζουν την παραγωγή του σμήγματος από το τριχωτό της κεφαλής, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές απλές φυσικές μάσκες μαλλιών.

Περιορίστε την ψαλίδα και κάντε τα μαλλιά σας δυνατά και όμορφα

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα είναι το σπάσιμο της τρίχας. Δεν αντιμετωπίζεται μόνο με το κούρεμα, αλλά και με φυσικές θεραπείες.

Υπάρχουν άλλωστε πολλές μάσκες που περιορίζουν το πρόβλημα της φθοράς, δυναμώνουν τα μαλλιά και προλαμβάνουν τη δημιουργία της. Πρόκειται για συνταγές βασισμένες σε απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, καθώς και κάποιες με φυσικά έλαια πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες για την τρίχα.

Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι (3)

Σπιτική θεραπεία μαλλιών ενάντια στην τριχόπτωση

Εξίσου ενοχλητικό είναι και το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Σε κάποιες γυναίκες είναι ήπιο και πολλές φορές ανεπαίσθητο. Υπάρχουν όμως κι εκείνες που ταλαιπωρούνται έντονα από την αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής.

Δεν είναι όμως κάτι που πρέπει να σας αγχώνει και τώρα που έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Υπάρχουν θεραπείες με μάσκες μαλλιών, βιταμίνες και βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και χαρίζουν πλούσια και πυκνά μαλλιά.

Για λεία μαλλιά χωρίς φριζάρισμα

Αν τα μαλλιά σας είναι ατίθασα και δεν στρώνουν με τίποτα, τότε συνήθως χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση, αλλά και αντιμετώπιση της ψαλίδας.

Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε φυσικές μάσκες ενάντια στο φριζάρισμα που θα αντιμετωπίσουν την αφυδάτωση και θα τα κάνουν λεία και όμορφα. Πρόκειται για απλές συνταγές βασισμένες σε υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα στην κουζίνα σας. Δοκιμάστε για παράδειγμα τη μαγιονέζα, την μπανάνα, το μέλι και το ελαιόλαδο.

Πως να καλύψετε τις λευκές τρίχες με φυσικό τρόπο

Αν θέλετε να καλύψετε τα λευκά, είτε να βάψετε τη ρίζα των μαλλιών σας, δεν είναι ανάγκη να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Γνωρίζοντας τα απαραίτητα βήματα και παίρνοντας τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε και μόνη σας.

Δεν πρόκειται για μια διαδικασία δύσκολη, αλλά για μια τεχνική που έχει συγκεκριμένα στάδια, τα οποία μπορεί να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε.

Η κάλυψη των λευκών μάλιστα μπορεί να γίνει τόσο με μια έτοιμη βαφή μαλλιών του εμπορίου, όσο και με απλά υλικά που έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης ή να χρωματίζουν με φυσικό τρόπο την τρίχα.

Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι (4)

Βάψιμο μαλλιών ή ρίζας σαν επαγγελματίας

Μπορεί να έχετε ξαναβάψει τα μαλλιά σας στο σπίτι, ωστόσο πάντα υπάρχουν κάποια έξτρα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα σαν επαγγελματίας.

Ακόμη κι αν δεν το έχετε επιχειρήσει όμως, δεν είναι κάτι που πρέπει να σας φοβίζει. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη.

Γνωρίζοντας κάποιες απλές συμβουλές για βάψιμο μαλλιών στο σπίτι, αλλά και τα βήματα, από την προετοιμασία μέχρι και το λούσιμο μετά το πέρας του χρόνου αναμονής, θα το κάνετε τέλεια και μόνη σας αναφέρει το beautetinkyriaki

Πως να κάνετε ένα απλό κούρεμα στο σπίτι

Είτε λόγω συνθηκών ή αν απλά σας αρέσουν οι πειραματισμοί και θέλετε να κάνετε μια ανανέωση στα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να το τολμήσετε.

Ακολουθώντας κάποιες βασικές συμβουλές, αλλά και την διαδικασία που θα δείτε σε βίντεο του YouTube βήμα βήμα, το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Και με λίγη εξάσκηση, θα μάθετε να το κάνετε τέλεια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ